Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Αστέρας Σταυρού - ΓΑΣ Σβορώνου 0-0

Αλώβητος ΓΑΣ στη Φθιώτιδα και λευκή ισοπαλία με τον Αστέρα Σταυρού σε ματς με δύο όψεις.

Έχοντας πραγματοποιήσει ένα κάκιστο πρώτο μέρος και ένα εξαιρετικό δεύτερο στο οποίο το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ, ο ΓΑΣ Σβορώνου πέρασε αλώβητος από τη Φθιώτιδα μένοντας στο 0-0 με τον Αστέρα Σταυρού στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ήταν μία αναμέτρηση η οποία είχε δύο όψεις αφού στο πρώτο ημίχρονο ο ΓΑΣ δε φόρεσε το καλό του πρόσωπο, ήταν ακίνδυνος επιθετικά και ευάλωτος αμυντικά και είδε τους γηπεδούχους να χάνουν ορισμένες καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά τόσο η αναποτελεσματικότητά τους όσο και ο Ζωγράφος που ήταν σταθερός κάτω από τα γκολπόστ κράτησαν το 45λεπτο στο μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας μας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με το πρώτο μέρος καθώς οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη μπήκαν με μεγάλη ορμή, ενέργεια και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του ματς.

Ο ΓΑΣ σε αυτό το διάστημα σπατάλησε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Αρχικά στο 46’ το σουτ του Κυρτέγου έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η ομάδα μας πέταξε στα σκουπίδια μία τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Κυρτέγο και Μπατζώνη να βλέπουν τα σουτ τους από θέση βολής να αποκρούονται από τους Τσάμη και Μαργαρίτη.

Στο 62′ ο ΓΑΣ φλέρταρε εκ νέου με το 0-1 όταν ο Κυπαρίσσης έπαιξε εξαιρετικά για τον Δεμηρτζόγλου με τον 29χρονο εξτρέμ να πατάει περιοχή και να πλασάρει αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι ρόλοι άλλαξαν με τον Κωστή Δεμηρτζόγλου να εκτελεί το κόρνερ στο πίσω δοκάρι αλλά ο Νίκος Κυπαρίσσης δε μπόρεσε να βρει το στόχο.

Η τελευταία τεράστια ευκαιρία του ΓΑΣ για να ανοίξει το σκορ καταγράφηκε στο 70ο λεπτό με τον Δημήτρη Κυρτέγο να φεύγει στο τετ-α-τετ απέναντι στον Τσάμη και να πλασάρει με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα με τρομερή επέμβαση κράτησε απαραβίαστη τη εστία του.

Ήταν ένας βαθμός που με βάση τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης αφήνει δυσαρεστημένο το ΓΑΣ, αφού σε ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο μπορούσε με βάση την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του στο δεύτερο 45λεπτο να το κερδίσει, δεν το έκανε.

Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τον ΓΑΣ Σβορώνου στο φετινό πρωτάθλημα και δεύτερη μακριά από το «Λάζαρος Ξανθόπουλος», με την ομάδα μας να κατέχει πλέον ρεκόρ 2-2-1 και να βρίσκεται στην 6η θέση του πίνακα με 8 βαθμούς.

Το επόμενο Σάββατο ο ΓΑΣ αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Πιερικό (14/10 -16:00) στο τοπικό ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τσίντζας (ΕΠΣ Θεσσαλίας) με α’ βοηθό τον κ. Λεωνίδα (ΕΠΣ Τρικάλων) και β’ βοηθό τον κ. Σάκκα (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Σταυρού: Τσάμης, Μαργαρίτης, Φούντας, Αυγουστάκος, Ακασού Ακράν, Λάππας, Γιαννακάκος, Παρλάντζας, Ροντρίγκεζ, Αντωνόπουλος, Αλεξίου.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Φυτόπουλος, Βούλγαρης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου, Κυρτέγος Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου