Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΓΑΣ Σβορώνου - ΑΟ Τρίκαλα 0-2

Οι λεπτομέρειες και η εμπειρία των φιλοξενούμενων έφεραν την πρώτη ήττα του ΓΑΣ.

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη το απόγευμα της Κυριακής ο ΓΑΣ Σβορώνου από τον ΑΟ Τρίκαλα με 0-2, τον οποίο φιλοξένησε στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ήταν ένα τεστ το οποίο είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας για την ομάδα μας καθώς αντιμετώπισε έναν αντίπαλο με μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στο ρόστερ του «μπαρουτοκαπνισμένους» ποδοσφαιριστές και το οποίο τεστ όμως κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη κυριάρχησε για ένα ολόκληρο 45λεπτο στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει το τέρμα της ισοφάρισης.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και κλειστό, με τις δυνατές μονομαχίες και την ένταση να έχουν τον πρώτο λόγο, ένα διάστημα στο οποίο απουσίαζαν οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ΓΑΣ σε αυτό το πρώτο μέρος παρουσίασε μία εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, έχοντας ένα σοβαρό και πειθαρχημένο πρόσωπο και ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ στο 9’ με την κεφαλιά του Κυπαρίσση να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους τελική στο παιχνίδι ύστερα από μία ανύποπτη φάση, όταν το αριστερό σουτ του Νίκου Σκόνδρα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κατέληξε στη γωνία της εστίας του Γιάννη Ζωγράφου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αναμέτρηση άλλαξε μορφή καθώς ο ΓΑΣ βγήκε στο τερέν αποφασισμένος να φέρει την παρτίδα στα ίσα, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα ποσοστά κατοχής μπάλας και την ενέργεια στο παιχνίδι του και κλείνοντας την ομάδα των Τρικάλων στο δικό της μισό. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη προσπαθούσαν με μεγάλη υπομονή να βρουν «τρύπες» και ανοιχτούς διαδρόμους ώστε να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και παρουσίασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε τέσσερα λεπτά για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αρχικά στο 65’ ο Κοντοθανάσης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από ευνοϊκή θέση σουτάροντας με δύναμη χαμηλά και υποχρεώνοντας τον Παπαδόπουλο να διώξει με υπερένταση, ενώ στη συνέχεια ο Μυστρίδης δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να πάρει το «ριμπάουντ» με τη φάση να περνά ανεκμετάλλευτη.

Ένα λεπτό αργότερα μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενουμένων, η μπάλα στρώθηκε στον Ξυδούς που εξαπέλυσε ένα δυνατό δεξί σουτ από το όριο της περιοχής, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ, ενώ στο 69’ ο Δημηνάς δοκίμασε και εκείνος το πόδι του από τον άξονα και λίγα μέτρα έξω από την περιοχή αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ έπεσε στη γωνία του και αποσόβησε το γκολ.

Στη συνέχεια ο ΓΑΣ ανέβασε ακόμη περισσότερους παίκτες στο αντίπαλο μισό για να πιέσει για την ισοφάριση, με τους φιλοξενουμένους να βρίσκουν όπως είναι φυσικό ανοιχτούς χώρους στην κόντρα και να χάνουν δύο ευκαιρίες να τελειώσουν το ματς στο 85’ και στο 90+2’ με τις προσπάθειες των Μαρούδα και Βασιλείου αντίστοιχα, ενώ κατάφεραν να κλειδώσουν το τρίποντο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι βγαίνοντας στην αντεπίθεση με υπεραριθμία, με τον Μαρούδα να διαμορφώνει το 0-2 με πλασέ στην κενή εστία έπειτα από πάσα «πάρε-βάλε» του Σκόνδρα.

Η ομάδα μας έτσι υπέστη την πρώτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα, έχει ρεκόρ 1-1-1 και την προσεχή Τετάρτη (4/10 – 16:00) αγωνίζεται εκ νέου εντός έδρας, αφού φιλοξενεί τον Εορδαικό στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τικόζογλου με α’ βοηθό τον κ. Παντικίδης και β’ βοηθό τον κ. Κωνσταντινίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Φυτόπουλος, Βούλγαρης (90’ Χανδόλιας), Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Ξυδούς (82’ Φωκαίδης), Δεμηρτζόγλου (62’ Δημηνάς), Μπατζώνης, Κυπαρίσσης (62’ Κυρτέγος).

ΑΟ Τρίκαλα (Βασίλης Καλογιάννης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Ι. Σκόνδρας, Μαλάκος, Ζαίμι (68’ Βασιλείου), Σαμάντας (88’ Κοντογιώργος), Πατρώνης (73’ Μπέκας), Κωστόπουλος, Ν. Σκόνδρας, Κατσαντώνης, Αλεξίου (65’ Μαρούδας).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας για μία ακόμη φορά και εύχεται στην ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου