Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Παρέλαση 16ης Οκτωβρίου. Τελείωσε. Πάμε για τις 28...

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου για τα Ελευθέρια της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.

Μία παρέλαση που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε "υποτονική", μιας πού και μικρή σε διάρκεια μας φάνηκε, αλλά και σε συμμετοχές.

Ίσως φταίει το γεγονός ότι τελείωσαν οι εκλογές (βουλευτικές και αυτοδιοικητικές) και εξαφανίστηκαν δια μαγείας οι υποψήφιοι που το τελευταίο διάστημα είχαν κάνει έντονη την παρουσία τους σε όλα τα πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας. Δεν είχε νόημα να βγουν φωτογραφίες σήμερα. Ξανά σε 4-5 χρόνια! Αν όμως είχαμε εκλογές την άλλη Κυριακή, σήμερα μπορεί να βλέπαμε και... ζογκλέρ στην παρέλαση μας!

Από εκεί και πέρα ο μουντός καιρός, λίγο η βροχούλα που έπεσε νωρίτερα, κάπου μετρίασαν την διάθεση μας αλλά και του κόσμου. Φιλαρμονική δεν πέρασε. Δεν έχουμε; Στρατό έχουμε, αλλά πάλι δεν παρέλασε. Θα μπορούσε να ξεσηκώσει τον κόσμο και να μας τονώσει το ηθικό. Αλλά, άλλες οι βουλές των "αρχόντων" του τόπου μας. Ακόμα και η μουσική από τα μεγάφωνα έβγαινε λίγο βραχνιασμένη, λίγο σαν να στρίγγλιζε. Την γενική εικόνα έσωσε λίγο η παρέλαση των αστυνομικών με αυτοκίνητα και μηχανές, για να έχουμε κάτι να θυμόμαστε από την σημερινή ημέρα.

Αυτά πάνω κάτω συνέβησαν σήμερα στην παρέλαση της Κατερίνης, και όπως πάντα στην διάρκεια της ημέρας θα ανέβει στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα σχολεία και τους συλλόγους που παρέλασαν.