Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

ΓΑΣ Σβορώνου - Πιερικός 2-0

«Κιτρινόμαυρο» το ντέρμπι, ο ΓΑΣ υπέταξε τον Πιερικό με τα αριστουργήματα των Δεμηρτζόγλου και Μπατζώνη.

Πραγματοποιώντας μία απόλυτα σοβαρή και μυαλωμένη εμφάνιση σε ένα υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι, ο ΓΑΣ Σβορώνου ήταν ο θριαμβευτής του τοπικού ντέρμπι της αγωνιστικής επικρατώντας με 2-0 επί του Πιερικού στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση που ήταν αν όχι η πιο εντυπωσιακή, σίγουρα η πιο πειστική και πειθαρχημένη για τη φετινή σεζόν, αφού κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς χωρίς να έχει νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της και έφτασε δικαιότατα στη νίκη χάρη σε δύο εντυπωσιακά τέρματα από τους Κωστή Δεμηρτζόγλου και Ηλία Μπατζώνη.

Στο ξεκίνημα του πρώτου ημίχρονου η αναμέτρηση είχε ένα αργό τέμπο με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στις κινήσεις τους και να παίρνουν ελάχιστα ρίσκα. Ο ΓΑΣ ήταν τακτικά αψεγάδιαστος και πνευματικά δυνατός κρατώντας τον Πιερικό μακριά από απειλητικές καταστάσεις ενώ ο ίδιος παρουσίασε δύο καλές τελικές προσπάθειες με Κυπαρίσση και Καραγκούνη πριν φτάσει στο πρώτο του τέρμα.

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 32’ με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, όταν ο Κοντοθανάσης με καταπληκτική ψηλοκρεμαστή μπαλιά πίσω από το κέντρο τροφοδότησε τον Δεμηρτζόγλου και εκείνος με απίστευτη λόμπα από το ημικύκλιο της περιοχής κρέμασε τον Μπίντση περνώντας τη μπάλα από πάνω του και βλέποντάς την να καταλήγει αργά και … απολαυστικά στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΓΑΣ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο τερέν και προειδοποίησε τους φιλοξενούμενους στο 49’ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με το δεξί πλασέ του Νίκου Κυπαρίσση να περνά ξυστά από το κάθετο δοκάρι. Τελικά στο 58’ η ομάδα μας πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης, όταν ο Κυπαρίσσης πάσαρε για τον Μπατζώνη μέσα στην περιοχή και ο 19χρονος μεσοεπιθετικός με άπιαστο τελείωμα με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας πετυχαίνοντας το τέταρτο φετινό του τέρμα.

Στη συνέχεια του ματς ο ρυθμός χάθηκε εκ νέου από τις αρκετές διακοπές του παιχνιδιού κάτι που κυλούσε υπέρ του ΓΑΣ ο οποίος καλούνταν να διαχειριστεί το προβάδισμά του, ενώ ο ίδιος είχε μία καλή στιγμή με το αριστερό σουτ του Μπατζώνη στο 58’ να μπλοκάρεται από τον Μπίντση.

Στο 65’ ο Νίκος Θεοδοσιάδης έκανε την κίνηση-ματ να αλλάξει το σχηματισμό του ΓΑΣ σε 5-3-2 με την είσοδο του Δημηνά στο παιχνίδι και την τοποθέτηση του Μυστρίδη σε ρόλο τρίτου στόπερ και έτσι θωράκισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την άμυνα της ομάδας του.

Ο Πιερικός το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να παρουσιάσει δύο καλές στιγμές για να σκοράρει, αρχικά στο 63’ με τον Ματζαλλάκου και αργότερα στο 81’ με τον Σαραντίδη αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Γιάννης Ζωγράφος έβαλε στοπ κρατώντας απαραβίαστη την εστία του με αποτέλεσμα ο ΓΑΣ να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 11 βαθμούς και την επόμενη Κυριακή (22/10 – 16:00) δίνει εκ νέου ένα τοπικό ντέρμπι καθώς αντιμετωπίζει τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου εκτός έδρας για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μαργιόλας (ΕΠΣ Καρδίτσας) με α’ βοηθό τον κ. Καλογριανίτη (ΕΠΣ Καρδίτσας) και β’ βοηθό τον κ. Αλεξόπουλο (ΕΠΣ Τρικάλων).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης) : Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Καραγκούνης (64’ Δημηνάς), Βούλγαρης, Μυστρίδης (78’ Ίτσιος), Κοντοθανάσης (85’ Κυρτέγος), Ξυδούς (85’ Βύρος), Δεμηρτζόγλου, Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Πιερικός (Δημήτρης Κάλφας) : Μπίντσης, Γιαλαμίδης, Καρατάσιος, Κωνσταντινίδης, Οικονομόπουλος, Μπλέτσας (61’ Κατσαβάκης), Κυπαρίσσης, Φασίδης (46’ Κατσιαμήτας), Μίγγος (61’ Ματζαλλάκου), Μπάλλας (46’ Οικονομίκος), Σαραντίδης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που κατέκλυσαν το γήπεδό μας ενισχύοντας δυναμικά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και εύχεται στην ομάδα του Πιερικού καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου