Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΓΑΣ Σβορώνου - Εορδαϊκός 4-2

Λυτρωτής Κυπαρίσσης στις καθυστερήσεις και νίκη του ΓΑΣ σε «ψυχόδραμα» στο Σβορώνο.

Έπειτα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που επιφύλασσε απίστευτες συγκινήσεις ο ΓΑΣ Σβορώνου με δύο γκολ του Νίκου Κυπαρίσση στις καθυστερήσεις λύγισε την αντίσταση του αξιόμαχου Εορδαϊκού με 4-2 στον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ήταν μία αναμέτρηση στην οποία η ομάδα μας έκανε διπλό δρομολόγιο «παράδεισος-κόλαση» αφού κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ στο πρώτο μέρος πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα σημαντικό προβάδισμα νίκης, είδε στο δεύτερο ημίχρονο τους φιλοξενούμενους να φέρνουν τα πάνω κάτω ισοφαρίζοντας σε 2-2, ωστόσο στο φινάλε του παιχνιδιού έδειξε χαρακτήρα και με δύο γκολ του πρώτου σκόρερ της, έφτασε στη νίκη που τόσο πολύ επιζητούσε.

Ο ΓΑΣ έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα του προθέσεις του και την ακατανίκητη θέληση για να φτάσει στην επικράτηση παίρνοντας το ρόλο του αφεντικού στο ματς με τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στα πρώτα 20 λεπτά η ομάδα μας δυσκολευόταν στο να φτάσει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και λόγω των σκληρών μαρκαρισμάτων των φιλοξενούμενων, ωστόσο το πρώτο γκολ έδωσε το έναυσμα στους παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη να ανεβάσουν ταχύτητες και να παρασύρουν με ορμή τον αντίπαλο.

Οι "κιτρινόμαυροι" βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα από μια στημένη μπάλα, με τον Κυρτέγο να εκτελεί το φάουλ με σέντρα στο πίσω δοκάρι και τον Μυστρίδη να νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με προβολή στην κλειστή του γωνιά, με τον βιονικό μέσο να σκοράρει το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του ΓΑΣ!

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη προσπάθησε να επενδύσει πάνω στο «μομέντουμ» του παιχνιδιού, έχασε μια σημαντική ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Κυπαρίσση στο 29' και δυο λεπτά αργότερα πήρε σημαντικό «μαξιλάρι» ασφάλειας με ένα σεμιναριακό γκολ. Έπειτα από άψογα εκτελεσμένη επίθεση η μπάλα πέρασε από πολλά " κιτρινόμαυρα " πόδια και κατέληξε στην δεξιά πλευρά και στον Κυρτέγο, με τον αρχηγό του ΓΑΣ να βρίσκει με συστημένη σέντρα τον Μπατζώνη στην περιοχή εκεί όπου ο ασταμάτητος μεσοεπιθετικός με άλμα στα ... ουράνια έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Δημητριάδη ο οποίος έμεινε «άγαλμα».

Όλα έδειχναν πως ο ΓΑΣ είχε απλοποιήσει την κατάσταση ωστόσο ο Εορδαϊκός κατάφερε να τον αιφνιδιάσει, καθώς έφτασε νωρίς στη μείωση του σκορ όταν στο 52’ ο Χάϊτας με κοντινό πλασέ από την μικρή περιοχή πέτυχε το 2-1 και ξαναέβαλε την ομάδα του μέσα στη διεκδίκηση του ματς.
Το γρήγορο αυτό γκολ έφερε ένα άγχος και μία πίεση στους ποδοσφαιριστές του ΓΑΣ οι οποίοι στη συνέχεια έμοιαζαν να μην έχουν το καθαρό μυαλό τόσο σε φάση άμυνας όσο και σε φάση επίθεσης για να διαχειριστούν το προβάδισμά τους.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη σπατάλησε τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες αργότερα για να φτάσει στο 3-1. Αρχικά στο 56’ όταν ο Μπατζώνης έστειλε τη μπάλα πάνω από τα γκολπόστ με πολύ κοντινή προβολή με υπερένταση ύστερα από τροφοδότηση του Κυρτέγου, στο 72’ με τον αρχηγό του ΓΑΣ να αστοχεί με δεξί πλασέ και ενώ ήταν σε θέση βολής απέναντι στον Δημητριάδη και τέλος στο 78’ με τον Μπατζώνη να σημαδεύει με δυνατή κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι μετά από εξαιρετική σέντρα του Κυπαρίσση.

Αυτό που δεν έκανε πράξη ο ΓΑΣ, το έκανε ο Εορδαϊκός ένα λεπτό αργότερα, με την ομάδα της Πτολεμαΐδας να επιστρέφει στο ματς στο 80’ με κοντινό πλασέ του Τσαγκαλίδη που ισοφάρισε σε 2-2.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρά το σοκ της ισοφάρισης προσπάθησαν στη συνέχεια να καθαρίσουν το μυαλό τους και να παλέψουν σκληρά για την ανάκτηση του προβαδίσματος και αυτή ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο.
Στο 90+2’ μετά από γέμισμα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Φυτόπουλος έκανε πεσμένος την προβολή μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι και στον Κυπαρίσση που με εξ επαφής «τσίμπημα» την έστειλε στα δίχτυα για το 3-2.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΓΑΣ έβαλε τέλος στο «δράμα» όταν μετά από αντεπίθεση ο Μπατζώνης από την δεξιά πλευρά έκανε το γύρισμα προς το ύψος του πέναλτι δίνοντας έτοιμο γκολ στον Κυπαρίσση και ο 30χρονος φορ με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 μέσα σε πανδαιμόνιο.

Με αυτό το τρίποντο ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε τους επτά βαθμούς και το προσεχές Σάββατο ταξιδεύει στη Φθιώτιδα για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Σταυρού (7-10 – 16:00) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τζίκας με α’ βοηθό τον κ. Φακανά και β’ βοηθό τον κ. Τσακιρόπουλο (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Φυτόπουλος, Βούλγαρης (87’ Καραγκούνης), Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Ξυδού (66’ Δημηνάς), Κυρτέγος (90+5’ Παπαδόπουλος), Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Εορδαϊκός (Νίκος Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Πάπας, Πούλιος, Σωτηριάδης, Κοντογουλίδης, Μπαλίτσας, Νίκολι (69’ Τσαγκαλίδης) Καλογιαννίδης (61’ Μητσόπουλος – 85’ Δερβίσι), Παπανικόπουλος (46’ Παπαζήσης), Χάϊτας.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας για μία ακόμη φορά και εύχεται στην ομάδα του Εορδαϊκού καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου