Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 ψηφίζουμε έξυπνα, ψηφίζουμε με τα δικά μας... επιχειρήματα!

Ίσως είναι η πρώτη φορά που δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα προγράμματα των διεκδικητών τόσο στον Δήμο Κατερίνης, όσο και στην Περιφέρεια Πιερίας, απλά γιατί κανείς σχεδόν δεν αναφέρθηκε σε αυτά.

Εκτός από κάποια γυαλιστερά προεκλογικά φυλλάδια και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, δεν ακούσαμε τους υποψήφιους να αναλύουν, να αποσαφηνίζουν, να αιτιολογούν το πρόγραμμά τους, πού θα βρουν τα χρήματα, πότε και πώς θα το εφαρμόσουν, αν είναι εφικτά να πραγματοποιηθούν όσα φανταχτερά μας τάζουν, ούτε καν να αντιπαρατίθενται ή να συγκρίνονται ή ακόμα να γίνεται κάποια δημόσια συζήτηση για αυτά!

Δεν προσπαθούν καν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι όσα αναγράφονται στα προγράμματά τους θα υλοποιηθούν, ότι είναι ρεαλιστικά. Η λέξη επιχειρήματα αγνοείται... Προχωράμε στο μέλλον χωρίς να γνωρίζουμε πώς και με τι θα πορευτούμε τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια!

Και μιας που μιλάμε για επιχειρήματα, αυτά είναι οι φωτογραφίες και οι παρουσίες των υποψηφίων σε κάθε γλέντι, πανηγύρι, εγκαίνια, αγιασμός, κ.α. που γίνονται στον Δήμο Κατερίνης και στον νομό Πιερίας!

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 καλούμαστε να ψηφίσουμε όχι τον συγγενή μας, ούτε το κολλητό μας, ούτε αυτόν που κάποτε μας έκανε μία χάρη ή μας υποσχέθηκε ότι θα μας κάνει κάποια στιγμή. Αυτό είναι λάθος! Ακόμα και αν κάποια στιγμή επωφεληθούμε προσωρινά από μία γνωριμία μας με κάποιον "άρχοντα" της πόλης και του νομού μας, αυτό που θα κρίνει την ανάπτυξη και την ευημερία μιας πόλης και μιας περιοχής, δεν είναι το καλό 2-3 ατόμων (ούτε καν το δικό μας), αλλά το γενικό καλό, όλων των πολιτών. Και μέσα από το γενικό καλό, ευνοείται η πόλη μας, ο τόπος που ζούμε, ευνοούμαστε όλοι μας, εμείς, τα παιδιά μας, και τα εγγόνια μας.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 ψηφίζουμε έξυπνα, ψηφίζουμε με τα δικά μας... επιχειρήματα!

* Image by 10634669 from Pixabay