Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΓΑΣ Σβορώνου - ΑΟ Νέας Αρτάκης 0-0

Σκληρό «μπρα-ντε-φερ» στο Σβορώνο και λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής.

Έπειτα από μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση που θύμισε παρτίδα σκάκι, ΓΑΣ Σβορώνου και ΑΟ Νέας Αρτάκης έμειναν στο 0-0 το απόγευμα της Κυριακής στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» στο ντέρμπι κορυφής της 11ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η αναμέτρηση ήταν μία πραγματική μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν κλέψει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν και μία αναμέτρηση επίσης που έδειχνε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο ότι θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες.

Ο αγώνας είχε ικανοποιητικό ρυθμό κυρίως στο πρώτο μισό, μπόλικη τακτική και στρατηγική, πολύ υψηλά επίπεδα αυτοσυγκέντρωσης και υπομονής από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων και ελάχιστες σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στην επίτευξη του γκολ στη σημερινή συνάντηση ήταν η φιλοξενούμενη, ωστόσο ο εξαιρετικός Αλέξανδρος Κούζας με μία εμφάνιση βγαλμένη από την περσινή σεζόν, κράτησε απόρθητη την εστία του πραγματοποιώντας καταλυτικές αποκρούσεις και παρεμβάσεις και δήλωσε παρόν κάθε φορά που τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους το παιχνίδι είχε έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό με τη μπάλα να κινείται πάνω κάτω και τους δυο μονομάχους να βρίσκουν αρκετούς ελεύθερους χώρους για να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ σε αυτό το διάστημα ήταν ο ΑΟ Νέας Αρτάκης καθώς στο 2’ το γυριστό σουτ του Λάμπρου εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κούζας ενώ στο 8ο λεπτό ο Παπαδάκης σημάδεψε το κάθετο δοκάρι από κοντινή διαγώνια θέση.

Από το 15’ περίπου και μετά το τέμπο χαμήλωσε και ο ΓΑΣ προσπαθούσε με ορθολογικό τρόπο να χτίσει τις επιθέσεις του, είχε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του και αρμονική κυκλοφορία μπάλας όμως δυσκολεύονταν στο να δημιουργήσει απειλητικές συνθήκες προς τα αντίπαλα καρέ. Την ίδια στιγμή οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη ήταν απόλυτα προσηλωμένοι και σοβαροί στο τακτικό κομμάτι και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να «θορυβήσει» τον Κούζα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΓΑΣ παρουσίασε την πρώτη του καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοντοθανάση στο 48’, ο Δεμηρτζόγλου έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε για ελάχιστα εκατοστά κόρνερ.

Στη συνέχεια του αγώνα ο ΑΟ Νέας Αρτάκης πήρε τον έλεγχο, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ομάδα μας να χάνει μέτρα στο γήπεδο και να οπισθοχωρεί αρκετά. Ο Κούζας χρειάστηκε να παρέμβει καταλυτικά σταματώντας το μακρινό σουτ του Παπαδάκη στο 50’, ενώ στο 65’ ήρθε η σημαντικότερη φάση από πλευράς φιλοξενουμένων με τον Σκρίβανο να αστοχεί από θέση βολής. Στο 67’ ο τερματοφύλακας του ΓΑΣ αποσόβησε με μία εκπληκτική παρέμβαση με το ένα χέρι μία φαρμακερή σέντρα που πήρε τροχιά προς τη γωνία της εστίας του κρατώντας εκ νέου το μηδέν.

Ο ΓΑΣ θορύβησε ξανά την εστία του Διαμαντή στο 78’ όταν ο Κυρτέγος τροφοδότησε τον Κυπαρίσση και ο 30χρονος φορ με αριστερό γυριστό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στα τελευταία 15 λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» αμύνθηκαν αποτελεσματικά στο δικό τους μισό, απορρόφησαν κάθε πίεση που επιχείρησε να ασκήσει ο αντίπαλος και οι δύο ομάδες εν τέλει μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτή η ισοπαλία μπορεί να σταμάτησε το νικηφόρο σερί του ΓΑΣ στις πέντε νίκες, ωστόσο επέκτεινε το αήττητό του στους οκτώ αγώνες, με την ομάδα μας να παραμένει στην κορυφή του ομίλου έχοντας 24 βαθμούς.

Την επόμενη Κυριακή (26/11 – 15:00) οι «κιτρινόμαυροι» ταξιδεύουν στην Λάρισα για να αντιμετωπίσουν την ΑΕ Κιλελέρ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Δημητριάδης με α’ βοηθό τον κ. Σκούτα και β’ βοηθό τον κ. Γούτα (ΕΠΣ Χαλκιδικής).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης, Βούλγαρης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (75’ Κυρτέγος), Λάμπογλου (66’ Ξυδούς), Μπατζώνης (75’ Δημηνάς), Κυπαρίσσης.

ΑΟ Νέας Αρτάκης (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Διαμαντής, Δ. Χατζηστάμου (90’ Καρλατήρας), Μερτύρης (90’ Βρεττός), Τσούπρος, Στασινόπουλος, Γερογιάννης, Λάμπρου (90’ Ζαχαράκης), Ντελέκος (81’ Α. Χατζηστάμου) Σκρίβανος (69’ Σπηλιώτης), Ιορδανίδης, Παπαδάκης.

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδό μας ενισχύοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και εύχεται στην ομάδα του ΑΟ Νέας Αρτάκης καλή συνέχεια στη σεζόν.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου