Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Πόσο δύσκολο τελικά είναι να πας από την Εγνατία Οδό;

Αρκετά!

Με αφορμή την ενημέρωση που έχουμε από την Αστυνομία, ας δούμε τι δυσκολίες μπορεί να συναντήσει ένας οδηγός διασχίζοντας την Εγνατία Οδό και πληρώνοντας φυσικά τσουχτερά διόδια.

1. Κάθε τρεις και λίγο διακόπτεται η κυκλοφορία για να περάσουν αυτοί οι αντιπαθητικοί τσιμεντένιοι "γίγαντες" ή αλλιώς ανεμογεννήτριες. Και όπως έχουμε πει, αν δεν μπούνε παντού ανεμογεννήτριες, δεν πρόκειται να ησυχάσουν ούτε οι εταιρίες, ούτε το κράτος.

2. Πρόκειται για έναν στενό δρόμο σε σχέση με τον σκοπό που χρησιμεύει ένας τέτοιος δρόμος.

3. Δεν υπάρχει διέξοδος για να σταματήσεις κάπου να ξεκουραστείς, να πάρεις μια ανάσα, από Θεσσαλονίκη ως Γρεβενά-Ιωάννινα τουλάχιστον, εκτός από μία έξοδο λίγο πριν τα Γρεβενά, όπου παρκάρουν Τούρκοι νταλικιέρηδες και η μπόχα είναι ανυπόφορη.

4. Αν γίνει κάποιο ατύχημα σε τούνελ, την πάτησες. Θα υποστείς απίστευτη ταλαιπωρία.

5. Την ποιότητα του οδοστρώματος, δεν της λες και την καλύτερη...

6. Και φυσικά διόδια παντού! Στον Πολύμυλο, στα Σιάτιστα και πάει λέγοντας...

7. Α... ξεχάσαμε και την ομίχλη, εκεί ψηλά στα τούνελ, δεν σε αφήνει να ξεχαστείς!

Θέλετε και άλλα;

-----------------------

➤ Τι αναφέρει το σημερινό 29/11/23 δελτίο τύπου της Αστυνομίας: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, για τη διενέργεια άσκησης ασφάλειας σε σήραγγα του αυτοκινητόδρομου.

Συγκεκριμένα, από 00.00’ ώρα έως 04.00’ ώρα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας έως τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπου η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα στο παραπάνω τμήμα της Εγνατίας Οδού, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ρεύμα προς Κοζάνη, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας)

Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.