Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Συνέντευξη Πιπερόπουλου για Γάζα και Erdogan στο Κανάλι-1 του Πειραιά

Τον Καθηγητή Πιπερόπουλο φιλοξένησε χθες Τρίτη 7 Νοεμβρίου στην εκπομπή της με τίτλο "άρωμα ημέρας" στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι-1 του Δήμου Πειραιά...

η γνωστή δημοσιογράφος κ Σοφία Φίκα με αφορμή τη συμπλήρωση μήνα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου ημέρα εισβολής τον μαχητών της Χαμάς σε Ισραηλινά εδάφη, όταν δολοφονήθηκαν 1,400 Ισραηλινοί στρατιώτες και άμαχοι και απήχθησαν ως όμηροι περισσότεροι από 200 άμαχοι, παιδιά, γυναίκες και άνδρες.

Μέχρι σήμερα οι Παλαιστίνιοι είχαν περισσότερους από 10,400 νεκρούς (πάνω από 4,000 παιδιά και 2,000 γυναίκες) σύμφωνα με τις Αρμόδιες Αρχές της Χαμάς που διοικεί τη Γάζα.

Οι ανθρωποκεντρικές και αντικειμενικές απόψεις του Γιώργου Πιπερόπουλου για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς φιλοξενήθηκαν εδώ με τον τίτλο: «Ανέστη τα παιδιά της Παλαιστίνης είναι παιδιά ‘κατώτερου’ Θεού;»

Δήλωσε ήδη ο κ Νετανιάχου ότι το Ισραήλ θα αναλάβει και πάλι την ευθύνη ασφάλειας για τη Γάζα μετά τη λήξη του πολέμου και την εξόντωση της Χαμάς.

Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος ανέφερε ότι το 2005 ο τότε Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ Αριέλ Σιαρόν διέταξε και ολοκλήρωσε την αποχώρηση εποίκων 22 οικισμών και όλων των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας την οποία είχε θέσει υπό την εποπτεία του το Ισραήλ μετά τον πόλεμο των 6 ημερών του 1967.

https://www.ndtv.com/world-news/israel-palestine-gaza-hamas-explained-israels-2005-gaza-disengagement-plan-and-full-siege-order-4466132

Η Χαμάς ανήλθε με 44% στην Εξουσία το 2006 και έκτοτε ΔΕΝ έκανε μέχρι σήμερα εκλογές συνεχίζοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζούνε στην περιοχή και είχε επεισόδια εχθροπραξιών με το Ισραήλ.

Ολοκληρώνοντας τις απόψεις του ο Καθηγητής Πιπερόπουλος έκανε, με σοβαρότητα αλλά και με το γνωστό Αριστοφανικό του χιούμορ, και ερμηνεία του ρόλου που διαδραματίζει στον πόλεμο ο γείτονάς μας Πρόεδρος κ Erdogan υπενθυμίζοντας σε όσους επιλέγουν να το λησμονούν ή να το αγνοούν ότι ο κ Erdogan φιλοξενεί στην Τουρκία πάρα πολλές βιομηχανικές μονάδες Δυτικών πολυεθνικών που κατασκευάζουν αυτοκίνητα, φάρμακα και μεγάλη γκάμα καταναλωτικών αγαθών.

Ο Γιώργος Πιπερόπουλος υπενθύμισε ότι όταν ο Τούρκος Πρόεδρος εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρωθυπουργός το 2003 η ισοτιμία δολάριο-λίρα ήταν 1:2 και ευρώ-λίρα 1:2,10 ενώ σήμερα, μετά από 20 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία η ισοτιμία δολάριο-λίρα είναι 1:29 και ευρώ=λίρα 1:31…

Στα 20 χρόνια της ηγεμονίας του κ Erdogan οι Δυτικές πολυεθνικές έχουν μειώσει το κόστος παραγωγής των αγαθών τους με αστρονομικά μεγέθη!… Είναι δυνατόν, συμβολικά, να «τραβήξουν το αυτί» του κ Erdogan όταν τους έχει ευνοήσει τόσο πολύ;

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: www.mixcloud.com