Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης - Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 24-21

Σημαντική νίκη της ομάδας ανδρών του Αρχέλαου Κατερίνης που νίκησε με 24-21 τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης για το πρωτάθλημα χάντμπολ της Α2.

Δίκαιη νίκη με πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο για τον Αρχέλαο, που θα μπορούσε να συνοδευτεί με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων εάν δεν έκανε μία "κοιλιά" στο δεύτερο ημίχρονο που έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν αρκετά την διαφορά. Κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί στους επόμενους αγώνες όπου τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα σε σχέση με τον σημερινό αγώνα. Οι Κύκλωπες αγωνίστηκαν με απουσίες, αλλά παρόλα αυτά κατέβασαν ένα αξιόμαχο σχήμα που παρά το αρχικό ξάφνιασμα από το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του Αρχέλαου, δεν τα παράτησαν και έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Στα δυσάρεστα του αγώνα ο τραυματισμός του παίκτη του Αρχέλαου, του Μαυρόπουλου Κ, με την πρώτη διάγνωση να πρόκειται για σοβαρό διάστρεμμα, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να αναφερθεί η συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων του Αρχέλαου που γέμισαν το Β΄ ΔΑΚ (Θεόδωρος Διαμαντόπουλος) και βοήθησαν στο μέγιστο την προσπάθεια των παικτών του Αρχέλαου να φθάσει στην νίκη.

Με την νίκη του αυτή ο Αρχέλαος Κατερίνης έφθασε στους 6 βαθμούς και μετράει 3Χ3 στην έδρα του (η μία νίκη στα χαρτιά επί του Φίλιππου Βέροιας, που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα). Την επόμενη αγωνιστική ο Αρχέλαος αντιμετωπίζει στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό (10/12/23).

Η εικόνα του αγώνα:

Διαιτητές: Βαγγελτζίκης Α. Τορνικίδης Π. (Θεσσαλονίκης)

Πεντάλεπτα: 3-1, 5-1, 9-3, 11-4, 13-7, 14-8 (Ημίχρονο). 17-9, 18-13, 19-15, 21-16, 23-19, 24-21 (τελικό σκορ).

Δίλεπτες αποβολές: ΑΡΧΕΛΑΟΣ 5, ΚΥΚΛΩΠΕΣ 2.
Κίτρινες κάρτες: ΑΡΧΕΛΑΟΣ 2, ΚΥΚΛΩΠΕΣ 1.
Κόκκινες κάρτες: ΑΡΧΕΛΑΟΣ 0, ΚΥΚΛΩΠΕΣ 1.
ΠΕΝΑΛΤΙ: ΑΡΧΕΛΑΟΣ 1-0, ΚΥΚΛΩΠΕΣ 5-4

ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χοτοκουρίδου Μ - Ξώνης Α.): Σιώκας 1, Κανταρτζής 2, Μαυρόπουλος 2, Θυμιόπουλος 5, Παπανάκος, Εγγλέζος 2, Ξεφτέρης, Μάνης, Κωνσταντάκης 2, Παπαναστασίου, Κοσμίδης, Χατζηιωαννίδης, Βουτσάς 5, Σαϊδές 1, Ράντος 3, Χαραλαμπίδης 1.

ΚΥΚΛΩΠΕΣ (Παπαχρήστου): Blipof 6, Γονατίδης, Σωτηρόπουλος 1, Χαραλαμπάκης, Τουλιόπουλος 5, Παπαδόπουλος, Πέξας 2, Οικονόμου 1, Χαριτούδης 6, Μπασδάνης, Γληνιάς, Παπανδρέου.

* Αργότερα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" μπορείτε να δείτε φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα και αύριο το βίντεο του αγώνα.