Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Οι κακοί είναι πολλοί και είναι παντού.

Στο τελείωμα του 2023 και δυστυχώς και στο ξεκίνημα του 2024, οι πόλεμοι που μαίνονται γύρω μας είναι πολλοί και οι ευχές μας δεν μπορούν να αφορούν στο σταμάτημα μόνο ενός.

Έτσι λοιπόν για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, για όσους το έχουν ξεχάσει, για όσους κάνουν πως το έχουν ξεχάσει και για όσους πιστεύουν ότι η πραγματικότητα είναι μόνο αυτή που ακούν στα καλοταϊσμένα ΜΜΕ της πατρίδας μας, αυτή την στιγμή που μιλάμε, πόλεμοι γίνονται σε πάρα πολλά σημεία του πλανήτη μας.

Εκτός του πολέμου στην Ουκρανία, αιματοβαμμένους πολέμους έχουμε στην Παλαιστίνη με χιλιάδες παιδιά και αθώους νεκρούς, πόλεμο έχουμε στην Υεμένη, στην Αφρική με τις διάφορες υποκεινούμενες φυλές και συμμορίες, πόλεμο έχουμε στην Τουρκία όπου οι γείτονες μας συνεχίζουν να διαπράττουν γενοκτονία στους Κούρδους, πόλεμο έχουμε στην Αρμενία όπου το Αζερμπαϊτζάν θέλει να εξαφανίσει τους Αρμένιους, κ.α.

Πόλεμο όμως έχουμε και ανάμεσα στην πατρίδα μας και στην Τουρκία. Όσο βρίσκεται σε ισχύ το casus belli (κάζους μπέλι) των γειτόνων μας, όσο δεν μπορούμε να επισκεφτούμε τα Ίμια και όσο δεν μπορούμε να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υπάρχει πόλεμος. Γιατί πόλεμος δεν είναι μόνο οι πύραυλοι, είναι και η άσκηση τρομοκρατίας εναντίον μιας χώρας. Και όλα αυτά είναι τρομοκρατία. Πόλεμο έχουμε και στην Κύπρο, αφού η συνεχόμενη κατοχή από τους Τούρκους ελληνικού εδάφους είναι πράξη πολέμου.

Πόλεμο όμως έχουμε και κατά της ανθρωπότητας. Όσο υπάρχουν κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί, που απειλούν, εκβιάζουν και επιβάλλουν στερήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, περιορισμούς στις μετακινήσεις, περιορισμούς στην ιδιοκτησία, στην χρήση μετρητών και στην ελευθερία, η ανθρωπότητα θα βρίσκετε πάντα σε ένα διαρκή πόλεμο, σε μία μάχη για την επιβίωση της.

Έτσι όταν εύχεστε να τελειώσει μόνο ο πόλεμος στην Ουκρανία, θυμηθείτε ότι υπάρχουν και άλλοι πόλεμοι...

Χρόνια πολλά. Ευτυχισμένο το νέο έτος 2024, με την ευχή να σταματήσουν ΟΛΟΙ οι πόλεμοι!

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay