Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Tο ετήσιο μνημόσυνο του Αναστάσιου Παπαδόπουλου

Tο ετήσιο μνημόσυνο του Αναστάσιου Παπαδόπουλου διοργάνωσε και φέτος ο ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας "ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ" στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τον τελευταίο Ακρίτα του Πόντου, καθώς συμπληρώθηκαν 101 χρόνια από την δολοφονία του στις 2 Δεκεμβρίου 1922 στο χωριό Εζενούς της Ερμπάα.

Την δέηση τέλεσε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Σωκράτης Ξενίδης, ο οποίος εκφώνησε και την επιμνημόσυνη ομιλία, ενώ συμμετείχαν σ' αυτήν οι τοπικές πολιτικές αρχές μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος και οι εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων της Πιερίας και της Λάρισας (Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας ο Πόντος, Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου, Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης Παναγία Σουμελά, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Σταθμού Κατερίνης και η Ένωση Ποντίων Ελασσόνας).