Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

«Γίνε και εσύ μέρος της μεγάλης γιορτής της πόλης μας!»

Άρθρο του Εφόρου του τμήματος χάντμπολ (χειροσφαίριση) του ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Savvidis Team) κ. Κανταρτζή Μιχάλη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" για το "1st PIERIA HANDBALL CUP" τουρνουά χάντμπολ που πρόκειται να γίνει στην Κατερίνη στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Όπως είναι γνωστό ο ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, προτίθεται να διοργανώσει τουρνουά χάντμπολ στην Κατερίνη με συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πρώτη φάση για αγόρια γεννηθέντα το 2010-2011 (Παμπαίδες Α΄).

Τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα πρόσφατα, οι ομάδες των ακαδημιών μας "οργώνουν" την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε αναζήτηση τουρνουά ώστε να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες οι αθλητές μας, μιας που ο τρόπος που γίνονται τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, θα έλεγα ότι δεν είναι και ο καλύτερος, αφού ζήτημα οι ομάδες μας να δίνουν 5-6 αγώνες την χρονιά. Επίσης η απουσία ελεύθερων ωρών στο Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης που είναι η έδρα μας και η απουσία γηπέδων στην Κατερίνη δυσκολεύει αφάνταστα την διεξαγωγή φιλικών αγώνων με άλλες ομάδες. Οπότε η συμμετοχή σε τουρνουά είναι μονόδρομος για τους αθλητές μας ώστε να δείξουν στην πράξη όλα όσα έχουν μάθει από την προπονητική ομάδα μας. Στο ίδιο σκεπτικό βλέπουμε ότι κινούνται και οι περισσότερες ομάδες, που βρίσκονται διαρκώς σε αναζήτηση περισσότερων αγώνων μέσω της συμμετοχής τους σε κάποιο τουρνουά ή την διοργάνωση "μίνι" τουρνουά με 2-4 ομάδες στις έδρες τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος. Η διοργάνωση ετήσιου τουρνουά χάντμπολ στην Κατερίνη θα προσφέρει ανεκτίμητα οφέλη τόσο στον σύλλογο μας, όσο και στην ίδια την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του νομού μας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για το χάντμπολ του Αρχέλαου, αλλά και για το χάντμπολ της περιοχής μας να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Είναι ένα βήμα προς το μέλλον. Θα αυξηθεί το κύρος της ομάδας μας πανελλαδικά και γιατί όχι και στο εξωτερικό. Θα γνωρίσουμε νέα στυλ παιχνιδιού από πολλές και διαφορετικές ομάδες. Θα δώσουμε την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές μας να ανταγωνιστούν με σημαντικούς συλλόγους και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Θα γίνει γνωστό ξανά το όνομα του Αρχέλαου παντού. Ενώ για την πόλη και για τον νομό μας, θα είναι η καλύτερη διαφήμιση. Εκατοντάδες αθλητές, προπονητές, συνοδοί θα επισκέπτονται την περιοχή μας και εκτός από το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τους επαγγελματίες (εστίαση, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, κ.α), όλοι αυτοί οι επισκέπτες θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την διαμονή τους εδώ, στους τόπους τους.

Είναι επίσης μία ευκαιρία να αναβαθμιστούν-εκσυγχρονιστούν οι αθλητικές υποδομές στην Κατερίνη. Η παρουσία πολυπληθών αποστολών που θα προπονούνται και θα αγωνίζονται στο γήπεδο μας, η παρουσία εκατοντάδων και γιατί όχι κάποια στιγμή χιλιάδων επισκεπτών, απαιτεί παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές μας. Δίνουμε το ερέθισμα στον Δήμο Κατερίνης να προβεί (στο μέτρο των δυνατοτήτων του) σε παρεμβάσεις-ανακαινίσεις των αθλητικών χώρων του Β' ΔΑΚ (Θεόδωρος Διαμαντόπουλος), που μόνο όφελος θα έχουν για την πόλη μας. Αυτές οι παρεμβάσεις θα δώσουν υπεραξία στην πόλη και τον αθλητισμό της. Γιατί την επόμενη του τουρνουά που θα αποχωρήσουν οι αποστολές από την πόλη μας, όλες αυτές οι υποδομές που θα έχουν προκύψει από τις παρεμβάσεις του Δήμου, δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο από το χάντμπολ του Αρχέλαου, αλλά από όλους τους Συλλόγους, από όλα τα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, κ.α.), από όλα τα παιδιά της πόλη μας! Μόνο κερδισμένη θα είναι η πόλη μας από την διεξαγωγή του τουρνουά!

Όσον αφορά το ίδιο το τουρνουά, είμαστε έτοιμοι! Και είμαστε έτοιμοι 6 μήνες νωρίτερα!!! 

Έχει σχηματιστεί μία μεγάλη ομάδα εθελοντών που θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό ώστε όλα να είναι τέλεια, για τις ομάδες, τους επισκέπτες και τους φιλάθλους. Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αγώνων στο YouTube, ιατρική κάλυψη, λεωφορεία για τις μετακινήσεις. Φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση της διοργάνωσης. Θα υπάρχουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Αισιοδοξούμε ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά που θα έχουν γίνει ποτέ και οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα λένε τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Αρχέλαο όσο και για την Κατερίνη. 

➤ Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να βοηθήσουν, να στηρίξουν και να προβληθούν μέσω του τουρνουά, είμαστε έτοιμοι να τις προβάλουμε διαφημιστικά. 

Ήδη λειτουργούν οι σχετικές σελίδες σε facebook και instagram και σε λίγες ημέρες θα είναι σε λειτουργία και η επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά. Στο γήπεδο θα προβάλλονται καθημερινά οι χορηγοί μας! 

Καλύτερη διαφήμιση για τους μελλοντικούς χορηγούς μας δεν πρόκειται να υπάρξει!

Επίσης, θέλουμε κοντά μας όλους τους ανθρώπους του χάντμπολ της πόλη μας. Αθλητές (νυν και πρώην), προπονητές, γονείς, εθελοντές. Ελάτε δίπλα μας! Σας χρειαζόμαστε. Το χάντμπολ της Κατερίνης σας χρειάζεται!

➤ Τέλος, θέλω να κάνω ένα ξεχωριστό κάλεσμα στους τοπικούς φορείς της πόλης μας. Στον Δήμο Κατερίνης, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, την Μητρόπολη μας, αλλά και όλους όσους αγαπούν και στηρίζουν τον αθλητισμό, να βρεθούν δίπλα μας και να "επενδύσουν" σε αυτή μας την προσπάθεια. Τα κέρδη πολλά και κυρίως για τα παιδιά μας.

Συνοψίζοντας, θεωρώ την επιτυχημένη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά ως τον καταλύτη για να ανέβει ένα επίπεδο ο ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Savvidis Team). Μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν για τους αθλητές μας, τους προπονητές μας και όσους ασχολούνται με το χάντμπολ και τον αθλητισμό στην περιοχή μας. 

Αγαπάς τον αθλητισμό; Αγαπάς το χάντμπολ της Κατερίνης; Να η ευκαιρία όχι απλά να το αποδείξεις, αλλά να γίνεις και εσύ μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής που θέλουμε να κάνουμε στην πόλη μας!

-----------------------------------
Κανταρτζής Μιχάλης
Έφορος τμήματος χάντμπολ
ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης (Savvidis Team)
-----------------------------------

Instagram: pieriahandballcup