Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Μόνο για... κούρεμα δεν μας είπαν!

Ποινές, αποβολές, πειθαρχικά μέτρα, απειλές στους γονείς και άλλα "όμορφα" είναι το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία.

Σε λίγο με την φόρα που πήρε η κυβέρνηση, να μην μας φανεί παράξενο αν επαναφέρουν τον "νόμο 4000" του 1958 που προέβλεπε το... κούρεμα των "άτακτων" νεαρών που χαρακτηρίζονταν ως "τεντιμπόηδες". Το κούρεμα ακολουθούσε και διαπόμπευση των νέων της εποχής ακόμα και κράτηση σε αστυνομικά τμήματα, καθώς και διώξεις στους γονείς τους.

Βέβαια, όλες αυτές οι ανακοινώσεις δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επικοινωνιακό σόου για να ρίξουν στάχτες στα μάτια της κοινωνίας, ότι τάχα νοιάζονται. Με τέτοια πρόχειρα και αυταρχικά μέτρα, όχι απλά δεν λύνονται προβλήματα, ίσα ίσα που δημιουργούνται περισσότερα. 

Αν η κυβέρνηση δεν λύσει βασικά θέματα όπως η ανεργία, η ακρίβεια, η οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών που η ίδια έχει δημιουργήσει, αν δεν φτιάξει σύγχρονα σχολεία με τις απαραίτητες υποδομές, δεν προσλάβει νέους εκπαιδευτικούς (αυτή τη στιγμή διδάσκουν στα σχολεία 50+ εκπαιδευτικοί και τα παιδιά τους βλέπουν σαν τους... παππούδες τους) και αν δεν διδαχτούν επιτέλους τα παιδιά μας τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνικού πολιτισμού, δηλαδή "ελληνικά γράμματα" και όχι ότι ξενόφερτο κυκλοφορεί, κάθε χρόνο θα συζητούμε τα ίδια πράγματα!

Αυτό το "πράγμα" που στέλνουμε τα παιδιά μας δεν είναι σχολείο. Χώρος στάθμευσης και αποβλάκωσης των παιδιών μας είναι. Και ακριβώς αυτό θέλουν στην κυβέρνηση.