Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Με προβλήματα ο νέος περιφερειακός δρόμος Κατερίνης

Στα φανάρια στο ύψος του LIDL. Μας το είπαν αρκετοί, αλλά δεν το πιστεύαμε. «Είναι δυνατόν, καινούργιος, υπερσύγχρονος δρόμος, τόσο γρήγορα να έχει προβλήματα;» λέγαμε. Χθες λοιπόν Τετάρτη 24/7/2024 περάσαμε από εκείνο το σημείο και το είδαμε με τα μάτια μας.

Έχει σχηματιστεί στην μία άκρη του δρόμου, στην δεξιά στο φανάρι με κατεύθυνση προς τον Νότιο Κόμβο, ένα βαθούλωμα υποθέτουμε από τα μεγάλα φορτηγά που σταματούν στο φανάρι με ότι κινδύνους αυτό μπορεί να έχει. Αν έρχεσαι από Κατερίνη προς Σβορώνο και πας να περάσεις από την διασταύρωση θα νιώσεις ένα δυνατό τράνταγμα περνώντας το βαθούλωμα που έχει σχηματιστεί από τις ροδιές των φορτηγών.

Ένα δεύτερο που παρατηρήσαμε είναι όταν έρχεσαι πάλι από Κατερίνη προς Σβορώνο, στα φανάρια δεν υπάρχει φανάρι με βέλος που να δείχνει ότι επιτρέπεται να στρίψεις δεξιά προς τον Βόρειο Κόμβο. Ενώ σε όλα τα άλλα φανάρια, υπάρχει αυτή η σήμανση. Και άντε εμείς οι ντόπιοι γνωρίζουμε ότι επιτρέπεται η δεξιά στροφή. Κάποιος που δεν είναι από εδώ, πώς θα το γνωρίζει;

Ένα τρίτο που έχουμε παρατηρήσει είναι αρκετά από τα φορτηγά που έρχονται από τον Νότιο Κόμβο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, αντί να πάρουν τον περιφερειακό προς τον Βόρειο Κόμβο, παίρνουν τον παράδρομο δίπλα από την υπογειοποίηση της Εθνικής (μπροστά από τα γηπεδάκια της περιοχής) για να κόψουν δρόμο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση σε εκείνο το σημείο.

Θεωρούμε και τις τρεις περιπτώσεις σοβαρές, με την πρώτη (το "βούλιαγμα) του δρόμου, να χρήζει άμεσης παρέμβασης από τους αρμόδιους. Είναι αδιανόητο, αυτός ο πολυδιαφημισμένος νέος περιφερειακός δρόμος της Κατερίνης, να έχει αυτή την εικόνα.