«Και να είχαμε τα χρήματα δεν θα δίναμε 13ο, 14ο μισθό και σύνταξη» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός οικονομίας. «Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, αλλά και να τα είχαμε δεν θα τα δίναμε» είπε ο κ. Πιερρακάκης. «Γιατί δουλειά της κυβέρνησης είναι να κάνει αναπτυξιακή και κοινωνική προτεραιοποίηση, να πάνε όσο πιο πολλά γίνονται σε πολλούς» συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.
Άντε τώρα να εξηγήσουμε στους γονείς και τους παππούδες μας τι σημαίνει "αναπτυξιακή και κοινωνική προτεραιοποίηση". Ότι καταλάβατε εσείς, καταλάβαμε και εμείς!
Τώρα πως γίνεται να μην ανήκουν στους "πολλούς" του κ. Πιερρακάκη, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, είναι κάτι που μας προκαλεί απορία, αφού το αφήγημα όλων σχεδόν των κυβερνήσεων διαχρονικά ήταν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι αποτελούν την πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού!
Για τον άνθρωπο που επί χρόνια είχε κρατήσεις επί κρατήσεων για να πάρει μια καλύτερη σύνταξη, δώρα και έξτρα μισθούς και τα είδε όλα να γκρεμίζονται μέσα σε λίγα χρόνια, οι δηλώσεις αυτές αλλά και η αντιμετώπιση που έχει από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και από τις προηγούμενες, του δίνουν να καταλάβει ότι το κράτος δεν τον υπολογίζει, ότι δεν τον σέβεται. Είναι λες και του κάνουν χάρη που του δίνουν ένα μισθό ψίχουλα, ίσα ίσα για να πληρώνει τους φόρους και να συντηρεί όλο αυτό το πολιτικό σύστημα που έχει φέρει τον ίδιο και το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών στην φτώχεια, την ανέχεια και την απόγνωση.
➤ Άραγε πόσους μισθούς, επιδόματα και συντάξεις δικαιούνται οι βουλευτές και οι υπουργοί μας;