Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή πίτας Ένωσης Γονέων-Ρεπορτάζ(2)



Πραγματοποιήθηκε στην "ΕΚΑΒΗ" η πολυσυζητημένη κοπή πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κατερίνης.
Η φετινή κοπή πίτας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του θέματος με τα γραφεία της Ένωσης με τις καταγγελίες του Αντιπροέδρου της, και τις δηλώσεις του Δημάρχου Κατερίνης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Τελικά η "κόντρα" δεν συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα αφού ο Δήμαρχος τελικά δεν ανταποκρίθηκε στην δημόσια πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Ένωσης μέσω της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης και δεν εμφανίστηκε στην κοπή πίτας, και αντί αυτού ήταν στην αίθουσα ο κ.Παπαζήσης και η κ.Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.
Σε ερώτηση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στον κ.Παπαζήση για το θέμα που δημιουργήθηκε, ο τελευταίος ευγενικά μας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα...
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ.Βαρδακώστας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα των γραφείων και δεν έκρυψε για μια ακόμη φορά την πικρία του για την αντιμετώπιση που έχει η Ένωση Γονέων από τον Δήμο Κατερίνης.
Αντιθέτως η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων η κ.Σατραζέμη δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα.


Στην συνέχεια δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα για το θέμα της χωροταξικής ανακατανομής των ορίων φοίτησης των δημοτικών σχολείων της πόλης μας, ένα θέμα που "καίει" πάρα πολλούς γονείς.
Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση ενός γονέα εκπρόσωπου Συλλόγου Γονέων ο οποίος πρότεινε να μην έχουν..άποψη οι γονείς και οι Σύλλογοι Γονέων για τις αλλαγές που έρχονται και ότι για αυτό θα πρέπει να αποφασίσει ο Δήμος Κατερίνης.


Εκεί επικράτησε ένταση με γονείς να απαντούν ότι αυτές οι δηλώσεις υποβαθμίζουν τον θεσμικό ρόλο της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων τους και ότι έτσι φιμώνεται το γονεϊκό κίνημα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων που ήταν στην αίθουσα διεκδίκησε το αυτονόητο, οι γονείς να έχουν λόγο και άποψη για τα κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν τα παιδιά τους, τους ίδιους και την Παιδεία γενικότερα.


Η πίεση των γονιών τελικά απέφερε καρπούς αφού το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων έκανε δεκτό το αίτημα τους για Έκτακτη Γενική Συνέλευση τις προσεχής ημέρες με αποκλειστικό θέμα τις αλλαγές που προωθούνται στα όρια φοίτησης των δημοτικών σχολείων της πόλης μας με την παρουσία όλων των Συλλόγων Γονέων της πόλης μας να είναι επιβεβλημένη!

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" έχει στα χέρια της πρόταση για αυτό το θέμα και θα την δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες με αποδέκτες όλους τους αρμόδιους φορείς!