Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κλοπή στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας!

ΣΧΟΛΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ": "Περίεργη υπόθεση και με πολύ ενδιαφέρον, γιατί να κλέψουν τα βιβλία ενός Συλλόγου και μάλιστα εκπαιδευτικών..
Περιμένουμε τις εξελίξεις για να μάθουμε ποιος ή ποιοι είχαν συμφέρον να κάνουν κάτι τέτοιο.
Το γεγονός παραμένει πάντως και είναι λυπηρό..."

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί το βιβλίο εσόδων-εξόδων του Συλλόγου, το βιβλίο πρακτικών της εξελεγκτικής επιτροπής και μπλοκ αποδείξεων.


Τα αντικείμενα αυτά εκλάπησαν από το γραφείο που διατηρεί ως έδρα ο Σύλλογός μας επί της οδού Γ. Ολυμπίου 3, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ίχνη παραβίασης.



Η κλοπή έγινε αντιληπτή όταν την Πέμπτη 19-2-2015 διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούμενη από μέλη όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ, υλοποιώντας απόφαση του, συναντήθηκε στα γραφεία του συλλόγου για να γίνει έλεγχος των οικονομικών βιβλίων, ώστε αρχικά να αποδοθεί στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων ΠΕ Ν. Πιερίας το σύνολο του ποσού των συνδρομών των συναδέλφων του παραπάνω συλλόγου των τριών τελευταίων ετών, που έπρεπε να είχαν αποδοθεί κάθε έτος.


Αμέσως καταγγείλαμε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, επιφυλασσόμενοι ταυτόχρονα παντός νομίμου δικαιώματός μας.



Καταγγέλλουμε και δημοσίως το περιστατικό αυτό, ως αποτέλεσμα δόλιας και παράνομης συμπεριφοράς που στρέφεται κατά του Συλλόγου και των μελών του. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιος είχε συμφέρον να μην προβεί το τωρινό Δ.Σ. σε έλεγχο επί των οικονομικών του Συλλόγου. Σύσσωμο το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο διατρανώνει κι εγγυάται ότι θα γίνει ότι είναι απαραίτητο για τον εντοπισμό των δραστών και την απόδοση ευθυνών. Οι εγκληματικές και καταχρηστικές μεθοδεύσεις δε θα περάσουν.



Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος: Λάμπρου Βασίλειος
Η Γραμματέας: Χαϊλατζίδου Γνωσούλα
Η ταμίας: Κουρίτα Κατερίνα