Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Συγκεντρώθηκαν σήμερα στην «ΕΚΑΒΗ» τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Οικιακών Φωτοβολταϊκών και του Συλλόγου Δανειοληπτών «ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» για να επιδώσουν εξώδικα στην ΔΕΗ!



“Την κοροϊδία που μας κάνατε δεν θα την αφήσουμε έτσι, θα τα πούμε στα δικαστήρια”: με αυτή την φράση καταλήγει ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών, ο οποίος αντιδρά στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο new deal.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος, “όταν παραβιάζονται μονομερώς οι συμβάσεις 36.000 νοικοκυριών με  μειώσεις 30-40%, κανένας δεν θα πρέπει να μιλά για «δώρα στα οικιακά» και για «υποχωρήσεις στις μειώσεις». Οι αναφορές επίσης σε μέσους όρους 16% ή 20% μείωση, ουσιαστικά αποκρύπτουν την πλήρη αλήθεια και τεχνηέντως ρίχνουν στάχτη στα μάτια”.

Με αυτή την εισαγωγή, σας παρουσιάζουμε το θέμα της σημερινής συγκέντρωσης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Οικιακών Φωτοβολταϊκών και του Συλλόγου Δανειοληπτών «ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» σήμερα το πρωί στην "ΕΚΑΒΗ".

Στην συγκέντρωση ενημέρωση έκανε η δικηγόρος της πόλης μας κυρία Βαλλίδου Δέσποινα που μεταξύ άλλων είπε:

Γίνεται μια προσπάθεια να συντονιστούμε και με άλλους συλλόγους (Αθηνών, Πάτρας, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων) ώστε να υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο μέτωπο αγώνα και διεκδικήσεων.

Η ΔΕΗ μας απάντησε ότι δεν μπορεί να επανέλθει στο αρχικό καθεστώς των συμβάσεων γιατί αυτή η τροποποίηση είναι πλέον νόμος του κράτους και συνεπώς δεν μπορεί να παρανομήσει…
Εμείς θα καταθέσουμε μια αγωγή που θα ζητάμε την ακύρωση του  τροποποιημένου όρου με τον οποίο αλλάζει η τιμή μονάδας (χρέωση)  γιατί είναι παράνομη και καταχρηστική και είμαι βέβαιη ότι στα δικαστήρια θα καταργηθεί ό όρος αυτός γιατί μονομερώς η ΔΕΗ έχει προβεί σε μια τροποποίηση χωρίς να ερωτηθεί προηγούμενα ο αντισυμβαλλόμενος, δηλαδή αν συναινεί με την τροποποίηση. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Στέργιος Μητσιόπουλος δήλωσε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" πως η σημερινή συγκέντρωση σηματοδοτεί την αρχή ενός δικαστικού αγώνα και είναι αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.

    



Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Κανταρτζής Μιχάλης