Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σύναξη Αναγνωστών, Διακονητών και Ιεροπαίδων (μαθητών λυκείου και φοιτητών-αποφοίτων), που διακονούν στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

ΣΥΝΑΞΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΔΙΑΚΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΠΑΙΔΩΝ

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Ιερατικών Κλήσεων, που καθιερώθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας, πραγματοποιήθηκε Σύναξη Αναγνωστών, Διακονητών και Ιεροπαίδων (μαθητών λυκείου και φοιτητών-αποφοίτων), που διακονούν στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.


Η Σύναξη άρχισε με την τέλεση του αναστάσιμου εσπερινού και την τελετή καθαγιασμού της διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης και καθιερώσεως ιερών αντιμηνσίων, υπό την επιμέλεια του Αρχιμ. Αγαθονίκου Καραβαντέ. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προέβαινε σε απαραίτητες επεξηγήσεις και αναλύσεις των επιμέρους λειτουργικών στοιχείων της τελετής, στην οποία οι παριστάμενοι συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Μετά την απόλυση της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε εκτενής διάλογος του Επισκόπου με τους παριστάμενους. Ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν. Ευχαρίστησε τους νέους, για τη λειτουργική διακονία τους, τους εμψύχωσε ώστε να τη συνεχίσουν και να την επαυξήσουν, τονίζοντας παράλληλα ότι η διακονία της θ. λατρείας απαιτεί ευλάβεια, συνέπεια και σοβαρότητα. Ανακοίνωσε, επίσης, τη διοργάνωση προσκυνημάτων στο Άγιον Όρος και στους Αγίους Τόπους ειδικά για νέους, καθώς και την πραγματοποίηση ανάλογων επιμορφωτικών δράσεων.

Η Σύναξη Αναγνωστών, Διακονητών και Ιεροπαίδων εντάσσεται στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ την ευθύνη διοργανώσεως ανέλαβε το Γραφείο Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» με τη φροντίδα του Αρχιμ. Διονυσίου Γκόλια.