Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η Ε΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 29 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της ομώνυμης ορεινής κωμοπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εορταζόμενη Οσία Μαρία την Αιγυπτία, χαρακτηρίζοντάς τον ως πρότυπο μετάνοιας.

 Μετά τη Θ. Λειτουργία, τελέστηκε η ειδική δέηση υπέρ των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, που χειμάζονται από τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αφιερώσει την ΣΤ΄ Εβδομάδα των Νηστειών, ως περίοδο προσευχής υπέρ των διωκόμενων χριστιανών.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Βαστάζος ευχήθηκε εκ μέρους του εκκλησιάσματος στον Σεβασμιώτατο, για τη συμπλήρωση ενός έτους Αρχιερατείας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, καθώς η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών συνέπεσε με την πρώτη επέτειο της Ενθρονίσεώς του.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου. Ομιλητής ήταν ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Ιλαρίων Νεοσκητιώτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Χριστιανός σημαίνει ταξιδιώτης».