Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Έκθεση - Μπαζάρ μαθητών του Λυκείου Κονταριώτισσας στον πεζόδρομο της Κατερίνης Πέμπτη 7/5/2015



Μια ιδιαίτερη έκθεση-μπαζάρ είδαμε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης από τους μαθητές του Λυκείου Κονταρτιώτισσας.
 Οι μαθητές έφτιαξαν κρασί από μέλι, σαπούνια από ελαιόλαδο βότανα και μέλι, μπύρα από μέλι, βότανα και βύνη και καλλυντικά από φυσικά συστατικά της κυψέλης. Σχεδίασαν ετικέτες και συσκεύασαν με μεράκι ότι δημιούργησαν, σαν μικροί επιχειρηματίες.






Το πρόγραμμα το στήριξε με αγάπη και ενδιαφέρον ο Αντιδήμαρχος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Β΄θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δίου Ολύμπου, κος Καλαϊτζής Αθανάσιος που ενέπνευσε και κάλυψε τα περισσότερα έξοδα για την αγορά των υλικών.
Την τεχνογνωσία και τη βοήθεια σε τεχνικές λεπτομέρειες καθώς και σε βότανα, υλικά και συνταγές, τις πρόσφερε άοκνα η μη κερδοσκοπική εταιρία "Mellifora" (καλλυντικά και βάλσαμα από το εργαστήρι της φύσης στις πλαγιές του Ολύμπου, www.mellifora.gr) που συμπαραστέκονταν σε κάθε εργαστήριο με κάποια από τα μέλη της.
Ελαιόλαδο παραγωγής της, πρόσφερε η κα Τρικαλοπούλου από την Κονταριώτισσα.
Ο Διευθυντής του Λυκείου Κονταριώτισσας κος Αθανάσιος Βρακόπουλος διέθεσε το κτίριο και τον εξοπλισμό του, ενώ η Διεύθυνση Β΄θμιας εκπαίδευσης δημιούργησε το πλαίσιο λειτουργίας του εξωσχολικού προγράμματος.


Ο χημικός του Λυκείου Κονταριώτισσας κ. Γρηγόρης Καλόμοιρος ήταν το «μυαλό» της ομάδας και αυτός που καθοδηγούσε τους μαθητές.


Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με νέες αναπτυξιακές πρακτικές, να γνωρίσουν την αξία της μεταποίησης των πρώτων υλών που παράγει ο τόπος μας και να μάθουν τις βασικές αρχές δημιουργίας και λειτουργίας μιας επιχείρησης. Ο επαγγελματικός αυτός προσανατολισμός, θα τους δώσει τη δυνατότητα στο μέλλον να μείνουν στον τόπο τους και να αξιοποιήσουν τα πολύτιμα προϊόντα που αυτός παράγει, όχι μόνο πρωτογενώς, αλλά και δευτερογενώς, προσθέτοντας αξία στο εισόδημά τους και στον τόπο μας.


Μια μοναδική και άξιων συγχαρητηρίων προσπάθεια που αξίζει και να στηριχτεί αλλά και να αναδειχτεί από τις αρχές και τους φορείς του νομού μας.

Μπράβο παιδιά!