Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης

Ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων προσέφεραν τα ΚΑΠΗ την Πέμπτη 21 Μαΐου στον Κορινό και την Παρασκευή 22 Μαΐου στο ΄Β ΚΑΠΗ.
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την υποδοχή της αποστολής μελών της  παραδοσιακής χορωδίας “ Balbines”   από την πόλη Police της Πολωνίας, αδελφοποιημένη πόλη με τον Κορινό και με πολλά χρόνια  συνεργασίας με τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Κορινού.

Την αποστολή συνόδευε ο Δήμαρχος της Πόλης Wladyslaw Diakun, ο αντιπεριφεριάρχης Cezary Arcuzewski, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Anna Rul και τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ κ. Παπαζήσης Αναστάσιος υποδέχτηκε και καλωσόρισε τον Δήμαρχο και τα μέλη της αποστολής,  και ανέφερε την σημαντικότητα της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων μέσω παραδοσιακών καλλιτεχνικών σχημάτων που ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας  των λαών,  ενώ αντήλλαξαν με τον Δήμαρχο καλάθια με παραδοσιακά προϊόντα .

Τις εκδηλώσεις από μέρους των ΚΑΠΗ πλαισίωσαν, η χορωδία και το χορευτικό του ΚΑΠΗ Κορινού, η χορωδία των ΚΑΠΗ Κατερίνης και το Χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ Περίστασης.
 Η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Μακρίδου Πιπίτσα τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση στο ΚΑΠΗ του Πάρκου.