Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ




Σχετικά με τα ερωτήματα που είχαν υποβάλλει στις 21-01-2015, για να συζητηθούν από το συμβούλιο και αφορούσαν στα εξής:
α) Τρόπος και χρόνος υπογραφής των πρακτικών του Συμβουλίου.
β) Τρόπος και χρόνος ενημέρωσης των μελών του Συμβουλίου για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
γ) Παρουσίες - απουσίες των μελών του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων
δ)Τρόπος ελέγχου των στοιχείων των σχολείων, που αφορούν στους πίνακες κενών και πλεονασμάτων
ε) Ανάρτηση δηλώσεων προτίμησης εκπαιδευτικών για οριστική ή προσωρινή τοποθέτηση, καθώς και των μορίων τους, στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ
στ) Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ, πίνακα με τις οριστικές και προσωρινές τοποθετήσεις όλων των εκπαιδευτικών, μετά το πέρας αυτών
ζ) Μοριοδότηση ατόμων που υπηρετούν στη ΔΙΔΕ.

Αποφάσεις του συμβουλίου στα παραπάνω ερωτήματα:
α) Όταν προεδρεύει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης υπογράφουν οι αιρετοί κάθε σελίδα των πρακτικών, ενώ όταν προεδρεύει ο αναπληρωτής Δ/ντής δεν υπογράφουν τα συγκεκριμένα πρακτικά, αλλά παίρνουν φωτοαντίγραφα των πρόχειρων υπογεγραμμένων πρακτικών. Επίσης αφού υπογραφούν από τον προεδρεύοντα και την γραμματέα τα καθαρογραμμένα πρακτικά, θα τους χορηγούνται αντίγραφα. Στα πρακτικά που δεν φέρουν τις υπογραφές των αιρετών καταγράφεται από αυτούς ότι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
β) Γίνεται ενημέρωση των μελών του συμβουλίου για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με email, τουλάχιστον 2 ημέρες πριν από την συνεδρίαση.
γ) Καταγράφονται οι απουσίες των μελών του συμβουλίου κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.
δ) Οι πίνακες που αποστέλλουν οι Δ/ντές των σχολείων στο ΠΥΣΔΕ και αφορούν τα κενά και πλεονάσματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό, θα αποστέλλονται και στα προσωπικά emails των δύο αιρετών. Επίσης θα ζητηθεί από τους Δ/ντές των σχολείων να γίνεται ανάρτηση των παραπάνω πινάκων και στην ιστοσελίδα του σχολείου τους, καθώς επίσης και στους πίνακες ανακοινώσεων.
ε) Η Δ/νση Δ/θμιας εκπαίδευσης υπέβαλλε ερώτημα προς το Γ΄ τμήμα προσωπικού του ΥΠΟΠΑΙΘ, για το αν επιτρέπεται η ανάρτηση των δηλώσεων προτίμησης των εκπαιδευτικών στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ. Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι πως δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις η δημοσιοποίηση των επιλογών που αφορούν τις σχολικές μονάδες, όπου επιθυμούν να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί. Κατόπιν ζητήθηκε από τους αιρετούς να υποβληθεί το ίδιο ερώτημα προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά ο Δ/ντής Εκπαίδευσης αρνήθηκε, επικαλούμενος το γεγονός ότι η προϊσταμένη του αρχή είναι το ΥΠΟΠΑΙΘ.
στ) Θα γίνεται ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ/νσης, ενός πίνακα με τις οριστικές και προσωρινές τοποθετήσεις όλων των εκπαιδευτικών, μετά το πέρας αυτών.
ζ) Ζητήσαμε, μαζί με τον αιρετό Ντελή Μιχάλη, να γίνει επίσημη ενημέρωση του συμβουλίου, για τον τρόπο μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν σε σχολεία και υπηρετούν στη ΔΙΔΕ. Ο προεδρεύων του συμβουλίου κ. Τσαλός Ν. αρνήθηκε να καλέσει την αρμόδια υπάλληλο προς ενημέρωση του συμβουλίου και μας παρέπεμψε σε αυτήν για προσωπική μας ενημέρωση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1)  Οι παραπάνω απαντήσεις καθυστέρησαν να ανακοινωθούν, διότι τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια πολλών συνεδριάσεων.
2)  Σε όποια από τα παραπάνω ερωτήματα δε δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο της ΕΛΜΕ κ. Νατσιό Γ. να δώσουμε διευκρινήσεις, ώστε στο μέλλον να επιτευχθεί πιο ομαλή και διαφανής λειτουργία του συμβουλίου, πάντα βέβαια μέσα σε νόμιμα πλαίσια.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος
αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ
του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6940044993
τηλ. 6930478469