Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά

              


Σοφία Μαυρίδου: «Τουρισμός, πολιτισμός και πρωτογενής τομέας, το τρίπτυχο που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης»


Η τουριστική προβολή και οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Πιερίας κυριάρχησαν στη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Ελενα Κουντουρά.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε τις συντονισμένες δράσεις  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα
για την προβολή  και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ. Η κ. Μαυρίδου ενημέρωσε την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού ότι με την ενεργοποίηση και  λειτουργία του νέου Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) θα ασκείται μια δυνατή πολιτική τουριστικής προβολής, μέσα από την ανάδειξη του τόπου, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών του νομού, τη δημιουργία ανταγωνιστικών συνθηκών που να ανταποκρίνονται στην τουριστική ζήτηση, τη διερεύνηση της εσωτερικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς, τη συμμετοχή του οργανισμού σε εθνικές και διεθνείς  τουριστικές εκθέσεις κ.α.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί  κινητήριος δύναμη για την ανάκαμψη της περιοχής και γι΄αυτό το λόγο η οργάνωση και η προαγωγή του τουριστικού κλάδου της Πιερίας αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.  Η κ. Μαυρίδου τόνισε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της επικοινωνιακής καμπάνιας για την Ελλάδα και της τουριστικής  ταυτότητας της  κάθε περιφέρειας και περιοχής ξεχωριστά με στοχευμένες ενέργειες σε αγορές του εξωτερικού. Παράλληλα, χαρακτήρισε την Πιερία ως έναν φυσικό θησαυρό με δυναμική ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, της ενίσχυσης  και ανάδειξης  της  ταυτότητας των παραγόμενων τοπικών αγροτικών προϊόντων και της δημιουργίας πιστοποιημένων  αγροτικών προϊόντων.

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επιδιώκουμε βάση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, να συνδέσουμε τους τρεις  βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα -μέσω των ποιοτικών αγαθών της Πιερικής γης-για να καταξιωθούμε τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή τουριστική αγορά, επενδύοντας στα συγκριτικά μας στοιχεία που είναι ο  Όλυμπος με το ποικίλο και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, τα 75 χιλιόμετρα εκπληκτικής ακτής, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου για την ανάπτυξη και στήριξη του χειμερινού και αθλητικού τουρισμού, το Δίον με το αρχαιολογικό πάρκο και το Μουσείο, ο αρχαιολογικός χώρος της Πύδνας, ο  προϊστορικός  οικισμός του  Μακρυγιάλου, τα αρχαία Λείβηθρα, το κάστρο του Πλαταμώνα, οι Λουλουδιές Κίτρους και γενικότερα τα πλούσια πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα και  την τοπική γαστρονομία» δήλωσε η κ. Μαυρίδου.



Η κ. Κουντουρά εξέφρασε την άποψη ότι  ο  ΟΛΥΜΠΟΣ αποτελεί ένα ισχυρό brand name για την Πιερία αλλά και για την Ελλάδα και γι΄αυτό το λόγο οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το δυνατό μέσο για την προβολή της χώρας μας. Η  Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι το υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης της τουριστικής προβολής της περιοχής και ενημέρωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Πιερία προκειμένου να διερευνηθούν συγκεκριμένες ενέργειες τόνωσης και αύξησης της τουριστικής κίνησης.