Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης


Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης, κ. Δημήτριο Γεωργούλη, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.Σοφία Μαυρίδου, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  να ξεναγείται από τον Πρόεδρο της  Ε.Ο.Ο.Α. στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και στη βιβλιοθήκη με το σπάνιο υλικό που διαθέτει.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συζήτησε με τον κ. Γεωργούλη θέματα  ανάπτυξης και ανάδειξης του Ολύμπου, επισημαίνοντας  ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προτείνει ήπια επενδυτική ανάπτυξη για τον  Ολύμπο -πάντα με σεβασμό  στις  οικολογικές ανησυχίες  και με γνώμονα  την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του βουνού.

«Κύριος μοχλός ανάπτυξης της Πιερίας είναι η επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με την υιοθέτηση των αρχών της αειφορίας και της λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά μας» ανέφερε  η κ. Μαυρίδου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης ενημέρωσε την κ. Σοφία Μαυρίδου για την ιστορία και το καταστατικό της Ε.Ο.Ο.Α. , τη λειτουργία,  τις αρμοδιότητες, τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της Ομοσπονδίας, τις αρμοδιότητες Δ.Σ. και μελών Δ.Σ., τους  πόρους , τη διαχείριση  κ.α.