Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των Συλλόγων Γονέων για το νέο χωροταξικό σχέδιο ανακατανομής!!!


Τεράστιο θέμα προκύπτει με το τελικό σχέδιο που παρουσίασε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Πιερίας κ. Αστέριος Κρίτογλου, αλλά και την στάση που τήρησαν τόσο η ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) και η Ένωση Γονέων.
Το πρακτικό της ΔΕΠ αναφέρει ότι συμφωνεί στο νέο σχέδιο των ορίων φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Κατερίνης με την προϋπόθεση να γίνουν δεκτές και να εξεταστούν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι ενστάσεις των Συλλόγων Γονέων.


Λογικά θα έπρεπε αφού οι ενστάσεις δεν έγιναν τελικά δεκτές η ΔΕΠ να αποσύρει την έγκριση της στο νέο σχέδιο και να το καταγγείλει κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα!
Το ίδιο θα πρέπει να πράξει και η Ένωση Γονέων αφού οι ενστάσεις που υποβληθήκανε στην ΔΕΠ δεν έγιναν δεκτές, ούτε και οι δικές της προτάσεις που είχε κάνει..


Θα έπρεπε η Ένωση Γονέων που εκπροσωπεί τους Συλλόγους Γονέων της πόλης μας να είχε αποσύρει άμεσα την στήριξη της στο νέο σχέδιο, κάτι που δεν έχει κάνει!

Να θυμίσουμε ότι το νέο σχέδιο εγκρίθηκε και ψηφίστηκε από την ΔΕΠ από όλα τα μέλη της (και την Ένωση Γονέων..) εκτός από την ΕΛΜΕ με τον εκπρόσωπο της (τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Βαρδακώστα Γιώργο) που ψήφισε όχι γιατί θεώρησε ότι με το νέο σχέδιο βλάπτονται τα συμφέροντα των οικογενειών της πόλης μας.


Τις τελευταίες ημέρες η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έχει δεχτεί πάρα πολλά τηλεφωνήματα από γονείς που πηγαίνουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και ξαφνικά μαθαίνουν ότι πρέπει να μετακομίσουν σε άλλα σχολεία και παθαίνουν… ΣΟΚ!!!

Υπάρχει θέμα ηθικής τάξης τόσο για την ΔΕΠ, όσο και για την Ένωση Γονέων που έδωσαν την συγκατάθεση τους για ένα σχέδιο για το οποίο δεν λήφθηκαν υπόψη οι ενστάσεις τους.

Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιος τελικά αποφασίζει για το νέο σχέδιο, η ΔΕΠ ή ο Διευθυντής Εκπαίδευσης;

Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε μόλις υπάρχουν νεότερα.


Κανταρτζής Μιχάλης.