Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Η Κοινωνία της Κατερίνης με πράξεις αλληλεγγύης αντιστέκεται στην πείνα , την εξαθλίωση και την οικονομική ταπείνωση του συνανθρώπου .


Ημέρες γερμανικής κατοχής ξαναβιώνει ο ελληνικός λαός αφού η έλλειψη ακόμη και των πολύ βασικών αγαθών για  αρκετές οικογένειες είναι σχεδόν ένα καθημερινό φαινόμενο στην πόλη μας  . Οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι πλέον μετά από την υπερφορολόγηση που έχουν υποστεί  δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και πολύ περισσότερο αδυνατούν πλέον  να συντηρήσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειες αυτών  που ας μην κρυβόμαστε αυτό είναι και το κοινό μυστικό των Ελλήνων . ¨ Ευτυχώς¨ όμως  που οι κυβερνώντες την τελευταία πενταετία έσωσαν τη χώρα μας αλλά χρεοκόπησαν τον λαό της .
Συνεχώς ο αριθμός των οικογενειών που παίρνουν σειρά στα συσσίτια αυξάνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς . Τα κοινωνικά παντοπωλεία στην πόλη μας για όσους δεν το γνωρίζουν εξυπηρετούν πάνω από 850 οικογένειες !!!! Ναι καλά διαβάσατε . Ντρεπόμαστε για αυτούς που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν γιατί  απέδειξαν ότι δεν αγαπούν τον λαό τους και δεν είναι πατριώτες . Αγαπούν μόνο την καρέκλα και τα αξιώματα .

Παρόλα αυτά και μέσα σε μια κρίση ανθρώπων και όχι  οικονομική όπως λένε  υπάρχουν συνάνθρωποι μας ο οποίοι με πράξεις αλληλεγγύης λένε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ταπείνωση του Έλληνα , στην ταπείνωση του συνανθρώπου . Α:φορμή για τα λεγόμενα μας αποτέλεσε η πληροφορία μας ότι ένας συμπολίτης μας ακόμη γνωστός επιχειρηματίας  που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του προσέφερε στο κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης μας ,σημαντική ποσότητα τροφίμων για  τις ανάγκες σίτισης απόρων οικογενειών.  Οι τελευταίες ενδείξεις δείχνουν πάντως μεγάλη κινητοποίηση αρκετών συμπολιτών μας ενάντια στην φτώχεια με συνεχείς προσφορές στα κοινωνικά παντοπωλεία . Μήπως τα σημεία των καιρών δείχνουν την δημιουργία μιας ισχυρής τάσης πολιτών στην πόλη μας να αντισταθούν σε αυτούς που έχουν εκμηδενίσει και απαξιώσει την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια  ;

Θα κλείσω στέλνοντας ένα μήνυμα στους δοσίλογους εφιάλτες του λαού μας και σε αυτούς που ξεπουλάνε και ξεπούλησαν τη ανθρωπιά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια χρησιμοποιώντας μια παράλληλα φράση ανάλογη με αυτή του ανυπέρβλητου στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη .

« Ο θεός αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και για αυτό,  έβαλε την υπογραφή του . Και δεν την παίρνει πίσω»


                                                                                                     Ένας αναγνώστης