Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

"Στο Πανηγύρι Αγίας Τριάδας Πισοδερίου Φλώρινας οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας"


Μέχρι το Πισοδέρι Φλώρινας ταξίδεψε ο Σύλλογός μας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, προκειμένου να συμμετέχει με τη Χορωδία Ενηλίκων και τη Χορευτική του ομάδα στις Πανηγυρικές Εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας , οι οποίες πραγματοποιήθηκαν φέτος για 2η συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του τοπικού "Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ".


 Σε ένα ιδιαιτέρως όμορφο και καταπράσινο τοπίο και με την παρουσία πλήθους κόσμου, η Χορωδία μας, αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες μέσης και μεγάλης ηλικίας ντυμένοι με την παραδοσιακή κοκκινοπλίτικη φορεσιά, παρουσίασε τρία κοκκινοπλίτικα και ένα παραδοσιακό βλάχικο τραγούδι. Η 18μελής Χορευτική μας ομάδα, χάρη στην καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Φτεργιώτη Αθανάσιου, παρουσίασε ένα πλήρες χορευτικό πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό της γενέτειράς μας , η οποία με την ζωντάνια της και τις εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές κατάφερε και ενθουσίασε το παρευρισκόμενο κοινό.




Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σιαμάτρας Δημήτριος, σε ένδειξη ευχαρίστησης προς τον οικοδεσπότη Πολιτιστικό Σύλλογο προσέφερε στην Πρόεδρο κ. Γαρδάνη Αθηνά μια εικόνα με την Προστάτιδα των Απανταχού Βλάχων Αγία Παρασκευή, το περιοδικό που εκδίδει ο Σύλλογος μας και δυο βιβλία που παρουσιάζουν την Ιστορία των Βλάχων.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά, για μία ακόμη φορά το ΔΣ του "Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ" για την πρόσκλησή του να συμμετέχουμε σε αυτή την όμορφη γιορτή καθώς και για την ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία της αντιπροσωπείας μας. Συγχαίρουμε τα μέλη της Χορωδίας και της Χορευτικής ομάδας για την άρτια παρουσία τους, καθώς επίσης και τον κ. Φτεργιώτη Αθανάσιο για τον συντονισμό των μελών. Ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο "OLIMPIOS TRAVEL" για την άνετη και ασφαλή μετακίνησή μας καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους που συνόδευσαν με μεγάλη χαρά τη συμμετοχή μας.







Με εκτίμηση,


το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"