Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Νέος κύκλος δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την τουριστική προβολή της Πιερίας





Με στόχο την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας και την προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σχεδίασε και υλοποίησε δράση προβολής της περιοχής.
Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  Σοφίας Μαυρίδου, δημοσιογράφοι που εξειδικεύονται στο ρεπορτάζ τουρισμού και προτείνουν προορισμούς από εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΘΝΟΣ, REAL ΝEWS, MAΚΕΔΟΝΙΑ) ταξίδεψαν στην Πιερία με σκοπό την προβολή των ορειβατικών διαδρομών του Ολύμπου, των ακτών της Πιερίας καθώς και των ποιοτικών τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή «Μπαρμπαλά» στον Όλυμπο, επισκέφθηκαν το ορειβατικό καταφύγιο «Κρεβάτια», τα θρησκευτικά μνημεία (Αγία Τριάδα, Αγία Κόρη, Άγιος Νικόλαος) που υπάρχουν στις υπώρειες του Ολύμπου, τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα των τριών δήμων της Πιερίας,  ενώ έμειναν ενθουσιασμένοι από τις επισκέψεις τους σε ξενοδοχειακές και αγροτουριστικές μονάδες της περιοχής.
Oι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της, η οποία τους καλωσόρισε στην Πιερία. Κατά τη συνάντηση, η κα Μαυρίδου  αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας για την τουριστική προβολή της Πιερίας και την καθιέρωσή της σε προορισμό τεσσάρων εποχών. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «στόχος και όραμα μας είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, με κύρια εστίαση στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, προβάλλοντας την Πιερία, ως ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προσελκύοντας νέες τουριστικές αγορές και προσφέροντας υπηρεσίες ποιότητας για όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο ορειβατικός-περιπατητικός, ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός,  ο συνεδριακός, κ.ά.».
Οι δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την ευκαιρία που είχαν να απολαύσουν υψηλής ποιότητας περιποίηση και φιλοξενία, υποσχόμενοι να μεταφέρουν την εμπειρία αυτή στους αναγνώστες των εφημερίδων τους.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες αποστολές.