Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τα εγκαίνια της 31ης Εμποροπανήγυρης Κατερίνης. (Φωτογραφίες-βίντεο)

Παρουσία των αρχών της πόλης μας έγιναν πριν από λίγο τα εγκαίνια της 31ης Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.























Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης κύριου Σάββα Χιονίδη και πλήθος επισήμων.

Όπως ανέφερε και στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης, φέτος οι συμμετέχοντες παρά την μείωση στα ενοίκια από πλευράς Δήμου Κατερίνης είναι αισθητά λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης πάντως ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν να γίνει και φέτος η Εμποροπανήγυρη, και κάλεσε τους πολίτες της Κατερίνης να την επισκεφτούν.

Πάντως ο θεσμός της Εμποροπανήγυρης θα πρέπει να επανεξεταστεί από τον Δήμο Κατερίνης, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση των συμμετεχόντων αλλά και η συνεχόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Είναι ευρέως γνωστό πλέον ότι ο τρόπος που γίνεται η Εμποροπανήγυρη, δεν «τραβάει» τον κόσμο.

Θα πρέπει η αισθητική της Εμποροπανήγυρης να αλλάξει, και να προσφερθούν πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Η εικόνα των σουβλατζίδικων με τους καπνούς, της μικρής «λαϊκής», και των σκουριασμένων παιχνιδιών δεν τραβάει πια τον κόσμο.

Ίσως μια «συγχώνευση» όσων ποιοτικών στοιχείων έχουν απομείνει σε αυτή την παρακμασμένη εμποροπανήγυρη με την εμπορική έκθεση που ακολουθεί είναι μια λύση.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να το δει, και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι πληθαίνουν οι απόψεις και από πλευράς αρκετών δημοτικών συμβούλων για μια αναβάθμιση του ρόλου της Εμποροπανήγυρης.