Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η δυστυχία του να είσαι μνημείο στην Κατερίνη…

Εικόνες πλήρης εγκατάλειψης συναντά όποιος και όποια «τολμήσει» να επισκεφτεί το μνημείο προς τιμήν του Αντισυνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου και των ηρωικών πεσόντων στην μάχη για την απελευθέρωση της πόλης μας.

Με το ζόρι το μνημείο διακρίνεται ανάμεσα στα αγριόχορτα που έχουν κάνει… κατάληψη, ενώ σπασμένα τσιμέντα και διαλυμένα σκαλοπάτια συνθέτουν το παζλ της απογοητευτικής και άσχημης εικόνας που βλέπει όποιος περνάει από το σημείο.

Το μνημείο βρίσκεται στον δρόμο λίγο πριν το Πλατανόδασος, και εδώ υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό θέμα.



Δεν είναι προσβάσιμο στον επισκέπτη ή τουρίστα που θα ήθελε παρά το γεγονός της άσχημης εικόνας να το επισκεφτεί.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για να σταθμεύσει κάποιος το αυτοκίνητο του, και όποιος το τολμήσει ρισκάρει να χτυπηθεί από διερχόμενα αυτοκίνητα, και θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ για να σταματήσει σε εκείνο το σημείο.

Δεν υπάρχει η παραμικρή σήμανση για το τι βρίσκεται σε εκείνο το σημείο και έτσι κανείς δεν δίνει την παραμικρή σημασία στο μνημείο…

Είναι ντροπή για την πόλη της Κατερίνης η απαξίωση του μνημείου αυτών που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι!

Ενώ θα έπρεπε να προβληθεί το μνημείο ως ένα από τα πιο σημαντικά μέρη που θα μπορούσε να επισκεφτεί κάποιος στην Κατερίνη, έχει ξεχαστεί και έχει αφεθεί στην τύχη του.

Φυσικά λίγο πριν την εορτή της 16ης Οκτωβρίου ο Δήμος Κατερίνης θα στείλει συνεργείο να κόψει τα χόρτα, να ασβεστώσει λίγο και να μαζέψει τα σκουπίδια…

Και μετά τι;

Του χρόνου ξανά….

Κατερίνη μια πόλη που δεν σέβεται και δεν τιμά την ιστορία της…