Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ-Κομματικές διοικήσεις στο παρά πέντε...

Η έγνοια για την οικοδόμηση ενός σκληρά κομματικού κράτους της «Πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Αφού τους τελευταίους επτά μήνες οδήγησαν σε αδιέξοδο την εθνική οικονομία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας,
αφού ακύρωσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και αξιολόγησης στον κρατικό μηχανισμό και τις θέσεις πολιτικής ευθύνης,
αφού δεν άφησαν προεκλογική δέσμευση για την μεγέθυνση ενός πελατειακού παρασιτικού κράτους που να μην την υλοποιήσουν,
προωθούν μια ακόμα θεσμική εκτροπή ενώ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την εξουσία.




Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ απερχόμενοι Υπουργοί, κυρίως στον τομέα της ναυτιλιακής πολιτικής, πιέζουν την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει μέσα στην προεκλογική περίοδο στην αντικατάσταση των διοικήσεων Οργανισμών Λιμένων και άλλων φορέων.

Έτσι, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν πιστεύει στην ανταγωνιστική και παραγωγική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με την συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων, επιχειρεί να μπλοκάρει –δια της πλαγίας οδού– το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων διορίζοντας στο «και πέντε» κομματικές διοικήσεις.

Διοικήσεις που σίγουρα, όπως και μεγάλο κομμάτι της Κ.Ο. του πιστού στον Αλέξη Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ, δεν πιστεύουν την συμφωνία που πριν λίγο καιρό διαπραγματεύτηκαν, υπέγραψαν και ψήφισαν.

Το ΠΟΤΑΜΙ δεν θα σιωπήσει μπροστά στις τεράστιες πολιτικές ευθύνες αυτής της Κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, δεν πρόκειται να επιτρέψει να φαλκιδευτεί η προσπάθεια ανασύνταξης και ανάπτυξης της χώρας με κομματικές επιλογές σε φορείς ευθύνης του ΤΑΙΠΕΔ.

Επιλογές που επιχειρούν να καταστήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις ένα ακόμα κομματικό εργαλείο για τον εκλογικό αγώνα, αντί να τους επιτρέψουν να επιτελέσουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο, που τόσο έχει ανάγκη η χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.


Ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη.