Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

«Οι Σταυραετοί» εγκαινίασαν την πολιτιστική περίοδο 2015-2016. ΥΨΗΛΟΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ


Με ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για συνέχεια της πολυποίκιλης δημιουργικής του πολιτιστικής διαδρομής και του σημαντικού κοινωνικού του έργου στα δρώμενα της Πιερίας, άνοιξε η αυλαία η αυλαία της πολιτιστικής περιόδου 2015- 16 για τον Σύλλογο  Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί».









Η  νέα πολιτιστική περίοδος εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου,  με  τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίο τέλεσαν - μεταφέροντας τις ευχές  Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ.Γεωργίου – ο π. Ευάγγελος Πουλατσίδης & ο π. Σταύρος Κοσέογλου.
Μέλη και φίλοι του συλλόγου, η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Παναγιώτης Μπερεδήμας, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, Ροδή Μελετλίδου - Ελευθεριάδου κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συλλόγου Κων/νος Μανιουδάκης παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος για τη νέα χρονιά που θέτουν στο επίκεντρο τη δημιουργική απασχόληση των νέων παιδιών, ενώ - μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. - ευχήθηκε σε όλους καλή πολιτιστική περίοδο, με  υγεία και διαρκή αγώνα με υψηλούς στόχους. Επιπλέον, τόνισε ότι οδεύει στην τελική ευθεία η ανέγερση ηρώου στη μνήμη των πεσόντων Κρητών στην Πιερία και στην ευρύτερη περιοχή κατά τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. Το μνημείο θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Ανδρομάχη.
Τέλος, με την ευκαιρία ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του συλλόγου για την περίοδο 2014-2015. Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν και φέτος τα τμήματα χορού για όλες τις ηλικίες, το τμήμα χορωδίας, καθώς και τα τμήματα εκμάθησης κρητικής λύρας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23510-24084 και 6977356953 (Πρόεδρος του Συλλόγου).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Κρήτης από τα τμήματα του συλλόγου.