Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

20Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


 Εφέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τα Εγκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο χωριό Βροντού Πιερίας.
Οι εορτασμοί για την 20ετή επέτειο των Εγκαινίων άρχισαν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το απόγευμα με την υποδοχή ι. λειψάνου του Αγίου Νικολάου.
Το ι. λείψανο μετέφερε ο Αρχιμ. Ματθαίος Ψωμάς από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.


Μετά την υποδοχή του ι.λειψάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Η υποδοχή ήταν πάνδημη, ενώ συμμετείχαν η φιλαρμωνική του Δήμου Δίου-Ολύμπου και κλιμάκια των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες.
Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, ενώ παρέστησαν και οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κων/νο Δημόπουλο και εκπροσώπους του Λιμεναρχείου Παραλίας.
Πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο π. Σάββας Σαμσόνογλου και σε αναγνώστη τον β΄ ιεροψάλτη Κων/νο Κορινιώτη, απόφοιτο λυκείου.
Ο Πρωτοπρ. Σάββας Σαμσόνογλου αναφέρθηκε σύντομα στο χρονικό ανέγερσης της νέας εκκλησίας, στις αγωνίες του ίδιου, στους αγώνες των εκκλησιαστικών επιτροπών, στην προθυμία των ευσεβών κατοίκων να συνδράμουν το έργο.




Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συνεχάρη τον εφημέριο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους κατοίκους, που όλοι μαζί συνέβαλαν στην ανέγερση, εξωπλισμό, και αγιογράφηση της εκκλησίας.
Απευθυνόμενος στον εφημέριο, εξήγησε ότι του απένειμε το οφφίκιο του Πωρτοπρεσβυτέρου όχι μόνον για να επιβραβεύσει τις άοκνες προσπάθειές του για την ανέγερση και καλή λειτουργία της εκκλησίας, αλλά και για να τον φιλοτιμήσει ώστε να συνεχίσει το έργο αυτό. Επιπλέον, αφού ανήγειρε τον αισθητό (υλικό) Ναό, να επιδοθεί πλέον πιο συστηματικά στην οικοδομή των ζώντων Ναών του Θεού, που είναι οι ψυχές των ενοριτών του, ιδιαίτερα των νέων και των παιδιών.
Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι, προκειμένου να υποβοηθήσει και να υποστηρίζει το πνευματικό αυτό έργο, όρισε 3 νέους κατηχητές, οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο των υπαρχόντων 2 κατηχτών, που από πέρυσι διακονούν το κατηχητικό έργο της ζωντανής αυτής Ενορίας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστηκε εγκάρδια τον Αρχιμ. Ματθαίο Ψωμά, που κόμισε το ι. λείψανο του Αγίου Νικολάου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. Το ι. λείψανο θα παραμείνει μέχρι την προσεχή Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Ο εορτασμός της 20ής επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού θα συνεχισθεί με διάφορες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.