Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η υποψήφια βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων στην Πιερία, η κ. Ορφανίδου Ηλέκτρα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"

Με ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο που διεκδικεί την ψήφο μας στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη είχαμε την χαρά να μιλήσουμε σήμερα το πρωί.
Την Ηλέκτρα Ορφανίδου, υποψήφια βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη στην Πιερία.
Αυτό που μας έκανε θετική εντύπωση ήταν ότι η κ. Ορφανίδου ήταν ενήμερη για τα θέματα που απασχολούν την Πιερία και τους κατοίκους της.
Αλλά εκτός αυτού, η κ. Ορφανίδου είναι άριστη γνώστης της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, έχει άποψη και κυρίως έχει προτάσεις.
Μας μίλησε με πάθος και ζωντάνια, με εκφραστικότητα και είναι σίγουρο ότι θα είναι ένα πρόσωπο που θα μας απασχολήσει ευχάριστα στο άμεσο μέλλον.



Η Ορφανίδου Ηλέκτρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάλμε στην Σουηδία, αλλά η καταγωγή της είναι από την Κατερίνη.
Γεννήθηκε το 1984, η μητέρα της είναι από την Κατερίνη και ο πατέρας της από την Θεσσαλονίκη, και έχει γενέθλια στις 19 Σεπτεμβρίου, παραμονή των εκλογών.
Σπούδασε και έκανε πραγματικότητα το μεγάλο της όνειρο, την δημοσιογραφία στην Σουηδία.
Εργάστηκε στα τοπικά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των Αθηνών.
Τα τρία τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Κατερίνη και την Θεσσαλονίκη.
Ο Βασίλης Λεβέντης διέκρινε πάνω της το ανήσυχο πνεύμα και τον άνθρωπο που ερευνά και σκέφτεται και έχει άποψη για όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας.
Συζήτησε μαζί της, και διαπίστωσε ότι οι αρχές της Ηλέκτρας Ορφανίδου συνάγουν με την φιλοσοφία της Ένωσης Κεντρώων, και τις πρότεινε να συμμετάσχει και μάλιστα ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων στην Πιερία.

Μιλήσαμε με την Ηλέκτρα Ορφανίδου και δείτε τι μας είπε:


Γνωρίζετε τα προβλήματα της Πιερίας, τι απασχολεί του κατοίκους της;

Είμαι ενημερωμένη, και στεναχωρημένη ιδιαίτερα με το πρόβλημα της ανεργίας των νέων ανθρώπων.
Είναι ένα άπιαστο όνειρο πλέον η εργασία και αυτό είναι απαράδεκτο για την Ελλάδα του 2015.
Μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Ένωσης Κεντρώων είναι να δώσει λύσεις σε αυτό το θέμα, και να είστε σίγουρος ότι θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην Πιερία υπάρχει το πρόβλημα με τα διόδια. Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουμε δυο σταθμούς διοδίων στο νομό μας. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Με προλάβετε, ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα σε αυτό. Αυτή την στιγμή τα διόδια επιφέρουν έναν πρωτοφανή οικονομικό σπαραγμό στην Πιερία, λόγο του υψηλού κόστους, και στερούν έσοδα από τον τουρισμό, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.
Είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη της περιοχής.
Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση.

Τι θα κάνατε αν βγαίνατε βουλευτής για το θέμα των διοδίων;

Θα τα καταργούσα, τουλάχιστον το ένα πρέπει να φύγει!

Θα συνεργαστεί η Ένωση Κεντρώων μετά τις εκλογές με άλλα κόμματα;

Εμείς είμαστε το κέντρο, δεν είμαστε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, έχουμε τα εννιά σημεία μας, τις μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε, και αυτά θα δώσουμε και θα ελέγχουμε αν αυτά εφαρμόζονται.

Η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει αν έρθει ένα νέο μνημόνιο;

Εμείς είμαστε κατά των μνημονίων, αλλά υπέρ των μεταρρυθμίσεων σε σωστό δρόμο και σκεπτικό.
Είμαστε υπέρ του ευρώ, η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, η Ένωση Κεντρώων είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα.

Τι έχετε να πείτε στους κατοίκους της Πιερίας;

Οι νέοι θέλουν την αλλαγή, και πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο. Έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο σάπιο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνάει τόσα χρόνια και εμείς τους δίνουμε την δυνατότητα να ελπίζουν κάπου, και να εμπιστευτούν τον Βασίλη Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων.
Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει στην δικαιοσύνη, στο ομαδικό πνεύμα,τα ίσα δικαιώματα την αλήθεια και την διαύγεια και πιστεύουμε πολύ στην νεολαία μας.
Αυτή τη φορά με τον τρόπο που θα ψηφίσουμε θα αποδείξουμε τι έχουμε μάθει έως τώρα. Άρα πρέπει να ψηφίσουμε πολύ προσεκτικά για το καλό όλων μας, και πρέπει πλέον να λειτουργούμε ομαδικά και να τολμήσουμε.
Να τολμήσουμε το καινούργιο το φρέσκο και το ηθικό.
Ψηφίζουμε Ένωση Κεντρώων, ψηφίζουμε Βασίλη Λεβέντη!