Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΤ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ





Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Φυσικοθεραπείας πραγματοποιήθηκε στις 9/9/2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) η ημερίδα που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών του Ν. Πιερίας,  για τον ρόλο και τα οφέλη της φυσικοθεραπείας στην Τρίτη ηλικία.
Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου που γέμισε την αίθουσα, και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους εισηγητές , καθώς και τους ομιλητές της εκδήλωσης-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας – Ιατρούς:


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΗΛΙΑ (Ιατρός  Νευρολόγος)
ΤΑΡΕΝΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Καρδιολόγος)
ΞΕΙΔΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ (Χειρουργός Ορθοπεδικός)
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, ώστε να αναδειχτεί  το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας, καθώς και τα πλεονεκτήματα  από την όσο το δυνατόν πιο άμεση θεραπευτική προσέγγιση για την αποκατάσταση τους.  Μερικά από αυτά ήταν οι διάφορες μορφές Οστεοαρθρίτιδας και η  πρόληψη των πτώσεων, οφέλη της άσκησης στο καρδιαγγειακό σύστημα, διάφορες νευρολογικές παθήσεις όπως το Πάρκινσον και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Τονίστηκε ιδιαίτερα η από κοινού συνεργασία των φυσικοθεραπευτών με τους ιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας  προς την αντιμετώπιση τους.
Ευχάριστη «νότα» στη ροή του προγράμματος ήταν οι προβολές των βίντεο. Το μήνυμα που ήθελαν οι φυσικοθεραπευτές του νομού μας να περάσουν είναι το  « ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ»
Την εκδήλωση εκτός από πλήθος κόσμου, τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπεριφέρειας  κ. ΡΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, καθώς και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης  κ. ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ  ΗΡΑΚΛΗΣ
          H κα ΜΑΚΡΙΔΟΥ, εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του π. Βουλευτή ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
Ο κ. ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ,  εκπρόσωπος   του πολιτικού γραφείου του π. Βουλευτή ΖΑΝΝΑ ΖΗΣΗ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Ο.Ε.Β.Α.Σ) κ. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ
Ευχαριστούμε θερμά
Τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης (Ο.Π.Π.Α.Π), και τον Πρόεδρο κ. ΠΑΥΛΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ, για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.
Τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας για την θετική τους ανταπόκριση στο αίτημα μας, μέλη του, να πλαισιώσουν με τις ομιλίες τους  την φετινή μας ημερίδα.
Ελπίζουμε, και είμαστε στην διάθεση τους για μελλοντικές από κοινού επιστημονικές και κοινωνικές  δράσεις.