Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Για την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία

Σε ρεσιτάλ εμπαιγμού και κοροϊδίας για τον λαό,  εξελίχθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, από την Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπερασπίζοντας  το τρίτο μνημόνιο, που ενσωματώνει τα άλλα δύο( που δήθεν  θα έσκιζαν) και τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, βαφτίζουν το ψάρι, κρέας και ζητούν  την ψήφο του Ελληνικού λαού, για την εφαρμογή και υλοποίηση τους, αφού τα μνημόνια αποτελούν το πρόγραμμα τους.


Τα μνημόνια που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και κυρίως αυτών που τα ψήφισαν  ( Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ –ΠΟΤΑΜΙ), συμπυκνώνουν την στρατηγική της Ε.Ε. και περιέχουν μέτρα που έχει ανάγκη το κεφαλαίο για να αναπαραχθεί και κυρίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για να βρουν διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφαλαία που δεν επενδύονται γιατί δεν επιφέρουν το προσδοκώμενο κέρδος.
Τα μέτρα έχουν ταξικό πρόσημο, στοχεύουν στην μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στην συνολικότερη απαξίωση των λαϊκών - κοινωνικών δικαιωμάτων, στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Αυτός είναι ο πυρήνας των μέτρων των μνημονίων, που θέλει να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Αυτή την στρατηγική υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το έκανε από την αρχή με συνέπεια, από όταν ήταν οπορτουνιστικό μόρφωμα και εξελισσόταν σε αστικό κόμμα σοσιαλδημοκρατικής κοπής, εγκλωβίζοντας εργατικές, λαϊκές δυνάμεις, σκορπώντας φρούδες ελπίδες, ότι χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια στο πεδίο της οικονομίας και την Ε.Ε. μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική.
Αυτό το ρόλο έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2 τώρα, το κόμμα Λαφαζάνη, που αναπαράγει της αυταπάτες ότι η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής αποτελεί την διέξοδο από την οικονομική κρίση για τον λαό.
Να μην χαθεί άλλος χρόνος με ψέματα και αυταπάτες. Όποιος και να έρθει στην κυβέρνηση, με οποιαδήποτε μορφή, το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει είναι τα μνημόνια. Σκληρά, αντιλαϊκά, αντιδραστικά, μέτρα, που θα φτωχύνουν και άλλο τον λαό.
 Στην επόμενη μέρα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσει αποτελεσματικά η λαϊκή αντίσταση στην πολιτική των μνημονίων, να μπουν σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή των  μέτρων, να διεκδικήσουμε της απώλειες που είχαμε τα τελευταία κυρίως 6 χρόνια, να οργανώσουμε την γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης.
Δυνατό ΚΚΕ, για να δημιουργήσουμε τους  όρους και της προϋποθέσεις για την λαϊκή νίκη, την λαϊκή διακυβέρνηση, χωρίς τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε. , με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, της μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με κεντρικό, επιστημονικό, πανεθνικό σχεδιασμό της οικονομίας, με κριτήριο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών – κοινωνικών αναγκών.
Αυτός ο δρόμος αποτελεί την  διέξοδο για τον λαό, η εργατική – λαϊκή εξουσία θα ναι το επιστέγασμα της λαϊκής πάλης και σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη και παντού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ