Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Περί βιοκλιματικών σχολείων ο λόγος.


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα τρία νέα δημοτικά σχολεία της πόλης και τα προβλήματα τους.
Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» συνεχίζει την έρευνα της και σας παρουσιάζει τα νέα στοιχεία, έτσι όπως διαμορφώνονται δυο μέρες μετά τον Αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπάρχουν ελλείψεις όχι απλά σε σχέση με το αν πληρούν τους όρους για να χαρακτηριστούν ως βιοκλιματικά σχολεία (από αυτό απέχουν αρκετά…) αλλά ως και απλά μια σχολική μονάδα.

Στο δεύτερο θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι νέα σχολεία και δεν έχουν προλάβει ακόμα να εξοπλιστούν.

Αλλά είναι όμως μια πραγματικότητα που θα πρέπει να αναφερθεί.



Ελλείψεις λοιπόν υπάρχουν σε βασικό εξοπλισμό (θρανία κ.α.), αλλά και σε… μπρίζες, ίντερνετ δεν υπάρχει…

Είδαμε άδειες αίθουσες, χωρίς θρανία και καρέκλες.

Τα «φρεσκοβαμμένα» κιγκλιδώματα άρχισαν να σκουριάζουν…

Έγινε απεντόμωση, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να πάει να καθαρίσει μετά τις… νεκρές κατσαρίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στα πατώματα των σχολείων.

Σε ένα από τα νέα σχολεία ο χώρος που προβλέπεται για την πρωινή προσευχή, δεν χωράει ούτε το 1/3 των μαθητών… και τα παιδιά αναγκάζονται να συγκεντρώνονται σε άλλο χώρο, και στη συνέχεια αφού κάνουν μια… βόλτα στην αυλή, εισέρχονται στο κτήριο…

Στις ταράτσες υποτίθεται ότι υπάρχει δώμα με φυτά…
Εμείς είδαμε χώμα, χαλίκι και… αγριάδες!

Φυσικά υπάρχει και η παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει ένα σπίτι μέσα στην αυλή ενός από τα τρία σχολεία!

Σήμερα το πρωί μάλιστα ο ένοικος του σπιτιού είχε απλώσει και την… μπουγάδα του!

Ο λόγος που ασχολούμαστε με τα τρία νέα σχολεία είναι ένας και μοναδικός. Ενδιαφερόμαστε ώστε τα παιδιά μας και τα παιδιά σας να βρίσκονται μέσα σε ένα χώρο που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις εκείνες που θα διαμορφώνουν ένα ευχάριστο, υγιές και ασφαλές περιβάλλον ώστε απερίσπαστα μαθητές και εκπαιδευτικοί να συγκεντρώνονται ο καθένας στον ρόλο του.

Μέχρι όλα τα παραπάνω θα θεωρούνται αυτονόητα, η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα συνεχίζει να ερευνά, και να επισημαίνει τα κακώς κείμενα, αλλά και να δίνει τα εύσημα της όπου και εάν χρειαστεί.

Τέλος, όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις, αλλά και όλες οι προηγούμενες όλο αυτό το διάστημα καλό θα ήταν να αξιοποιηθούν από κάποιο θεσμικό φορέα, και αναφερόμαστε στην Ένωση Γονέων, που δυστυχώς για τα παιδιά μας και τους γονείς, δεν υπάρχει...

Θλιβερή διαπίστωση δυστυχώς, για έναν θεσμικό φορέα που θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, και αυτά που ερευνά και δημοσιεύει η "ΑΛΗΘΕΙΑ" να τα είχε πράξει ή ίδια...

Αλλά αν δεν μπορεί να βρει γραφεία να στεγαστεί η ίδια θα μπορέσει να βοηθήσει τα σχολεία και τα παιδιά μας;

Μάλλον όχι...