Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Το φωτογραφικό ταξίδι ζωής του Θωμά Αρβανίτη στην Αστική Σχολή


Το φωτογραφικό «ταξίδι ζωής» του Θωμά Αρβανίτη παρουσιάζεται σε μια ατομική έκθεση του φωτογράφου, που φιλοξενείται έως και την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης.
Πρόκειται για διαχρονικές φωτογραφίες του καλλιτέχνη από ταξίδια του σε πολλά μέρη του κόσμου, από την Καραϊβική και το Μεξικό, έως την Αθήνα αλλά και την Κατερίνη, στις οποίες απαθανατίζει στιγμές από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, συλλαμβάνοντας με μοναδικό τρόπο τα συναισθήματά τους.


Η καλλιτεχνική ματιά του Θωμά Αρβανίτη, που παίζει εύστοχα με το φως και τις διαβαθμίσεις του, σε ασπρόμαυρο φιλμ, αναδεικνύουν τον πόνο, τη μοναξιά, την αγάπη, τη φιλία, τον έρωτα και τη διαρκή αναζήτηση που είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης.
Μέσα από τις φωτογραφίες, που έχει επιλέξει για την πρώτη του ατομική έκθεση, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο από τη μαγεία των ανθρωπίνων σχέσεων, μέσα από μια διαδραστική σχέση με την εικόνα που αναδεικνύει την ίδια τη δύναμη της τέχνης της φωτογραφίας.
Ο Θωμάς Αρβανίτης γεννήθηκε στη Μεσαία Μηλιά Πιερίας. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Focous και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει βραβευτεί για φωτογραφίες του.

Η έκθεση λειτουργεί τις πρωινές ώρες από 10:00 – 14:00 και το απόγευμα από 19:00 – 21:00.