Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου άρχισαν στην Κατερίνη οι ετήσιες εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, Πολιούχου της πόλεως.


Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, με την ευκαιρία της Θεομητορικής Εορτής Εισοδίων της Θεοτόκου.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, με την παρουσία των τοπικών Αρχών.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πέτρας, από την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Πιερίας.


Όπως κάθε χρόνο η Ιερά Εικόνα μεταφέρεται στην πόλη της  Κατερίνης για ευλογία των πιστών που συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις των Αικατερινίων.
Την εικόνα υποδέχθηκε πλησίον του Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης πλαισιωμένος από το Ιερατείο της πόλεως, καθώς και πλήθος κόσμου που ευλαβούνται και τιμούν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας.  
Μετά την υποδοχή, τελέστηκε το Μυστήριο του Ευχελαίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου της πόλεως μας θα συνεχιστούν και τις προσεχείς ημέρες.