Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι εξετάσεις του κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια


Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για τις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ Center for Talented Youth Greece (CTY Greece) λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το CTY Greece ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 απευθυνόμενο σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.



Εξετάσεις

Οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα θα αξιολογηθούν με βάση τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT ή/και STB που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins. Το τεστ αξιολόγησης SCAT περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στη γλώσσα και τα μαθηματικά, ανάλογα με την ηλικία των υποψηφίων και επιτρέπει την εγγραφή σε μαθήματα, τόσο θετικών όσο και ανθρωπιστικών επιστημών. Το τεστ STB εξετάζει τη χωρική αντίληψη του μαθητή και επιτρέπει στους επιτυχόντες την εγγραφή αποκλειστικά σε μαθήματα θετικών επιστημών. Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία. Για περισσότερες πληροφορίες για τα τεστ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου στο: http://www.cty-greece.gr/el/exams

Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία τους, να παρακολουθήσουν τα προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο όπως διαδικτυακά (online) μαθήματα, προγράμματα μονοήμερα και Σαββατοκύριακου, καθώς και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου: http://www.cty-greece.gr/el

Tο Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines και υποστηρικτές το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Hellenic Hope.

Το κόστος εξέτασης ανά μαθητή ανά τεστ ανέρχεται στα 30 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες 2310 398 253, www.cty-greece.gr