Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» διοργάνωσε την 3η ημερίδα για τις υποστηριζόμενες μονογονεϊκές οικογένειες με θέμα «Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου»

Με επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της 3ης ημερίδας του Συλλόγου «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» την Παρασκευή 04/12 στην πάνω αίθουσα της "ΕΚΑΒΗΣ", για τις μονογονεϊκές οικογένειες του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που είχε ως θέμα "Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου". Εισηγητές-ομιλητές της ημερίδας ήταν η κυρία  Ελένη Γιουμίδου, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ο κύριος Ιγνάτιος Μεϊμάρης διευθυντής του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard της Μασαχουσέτης πάνω  στη Συμβουλευτική και με διδακτορικό στο Gordon Conwell Theological Seminary με έμφαση στις διαπολιτιστικές σπουδές.



Οι υποστηριζόμενες μητέρες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τρόπους  με τους οποίους πρέπει να αγαπήσουν πρώτα τον εαυτό τους, να αντιμετωπίζουν τα ελαττώματα και τους φόβους τους και να κατανοήσουν ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μοναδική αξία ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Έπειτα σε δεύτερο επίπεδο πως μπορούν να μεταδώσουν την αγάπη προς τα παιδιά τους αλλά και τους συνανθρώπους τους .

Την ημερίδα άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα και χαιρετισμό η εκπρόσωπος, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» κυρία Άννα Βουτσά. Έπειτα ακολούθησε η 1η εισήγηση με ομιλήτρια την κυρία Γιουμίδου, ακολούθησαν ερωτήσεις από τις υποστηριζόμενες μητέρες του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και αργότερα μίλησε ο κ. Ιγνάτιος Μεϊμάρης. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» κ. Χάρη Αναστασίου ενώ υπήρξε η δυνατότητα γνωριμίας μεταξύ των μητέρων και σύσφιξης των σχέσεών τους, κάτι που είναι απαραίτητο μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν.

Το Δ.Σ του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», ευχαριστεί τον Δήμο Κατερίνης για την παραχώρηση της αίθουσας της ΕΚΑΒΗΣ και τους 2 ομιλητές μας που εθελοντικά ήρθαν να μιλήσουν στην ημερίδα.


Ο «Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι ένας ανεξάρτητος φιλανθρωπικός φορέας, ιδρύθηκε το 1994 με απόφαση του Πρωτοδικείου Κατερίνης, με έδρα την Κατερίνη. Από την ίδρυσή του, ο «BENΙΑMIN» έχει συμπαρασταθεί σε περισσότερα από 1300 παιδιά. Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε την προσπάθειά του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είτε μέσω κάποιας χρηματικής δωρεάς, είτε με δωρεά σε είδος (τρόφιμα, παιχνίδια) είτε αγοράζοντας κάποιο προϊόν από το νέο ηλεκτρονικό μας κατάστημα  shop.benjaminorphans.com .
Για περισσότερες πληροφορίες Τηλέφωνο επικοινωνίας.: 23510-22005  

Web: www.benjaminorphans.com   Email: benjaminorphans@gmail.com  Facebook:  www.facebook.com/benjaminorphans