Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων πρώτο θέμα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.


Από νωρίς αρκετοί κάτοικοι της Ανδρομάχης έχοντας μαζί τους υπογραφές κατά του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο Κατερίνης και στην συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο για να δηλώσουν την αντίθεση τους και να παραδώσουν τις υπογραφές στον Δήμαρχο Κατερίνης αλλά και στους βουλευτές που ήταν παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο.
Η παρουσία της αστυνομίας έντονη εντός και εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο πλήθος κόσμου και είδαμε μετά από αρκετό καιρό όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δίνουν το παρών, αλλά και πολλούς γνωστούς παράγοντες της πόλης μας ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθούσε την συνεδρίαση. (βλέπετε το θέμα πουλάει…)


Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» ήταν παρών στη συνεδρίαση μόνο μέχρι και την ομιλία του Δημάρχου κ. Σάββα Χιονίδη, οπότε ότι γνωρίζουμε για το τι έγινε μετά είναι μόνο από συναδέλφους που είχαν την υπομονή να κάτσουν και να δουν όλη τη συνεδρίαση και μπράβο τους...


Ο κ. Χιονίδης στην ομιλία του μας έκανε γνωστό τι σημαίνει μετανάστης, πρόσφυγας και λαθρομετανάστης…


Τι γνωρίζει η «ΑΛΗΘΕΙΑ» για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων;

Δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση.

Ο Φλαμπουράρης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, έκανε γκάφα. Δεν αναφέρεις έτσι ψυχρά στην τηλεόραση το όνομα μιας επαρχιακής πόλης για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Δημιουργείς θέμα από το τίποτα.
Απαράδεκτο για έναν έμπειρο πολιτικό να λέει δημόσια αυτά που είπε.



Οι βουλευτές μας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν έχουν ιδέα…




Υπάρχει μια τεράστια παραπληροφόρηση και σύγχυση για το τι θα γίνει και το τι έγινε.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υποδείχτηκε στην αρχή η Βέροια και η Κατερίνη (Ανδρομάχη ή Σβορώνος), η Βέροια απορρίφθηκε και έμεινε η Κατερίνη. (Υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.)
Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι αναζητείται ξενοδοχείο ή στην Παραλία Κατερίνης ή στον Κορινό για να στεγάσει τους πρόσφυγες.

Οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι απλά για να λέγεται.


Αν είναι να έρθουν οικογένειες με παιδιά που χρειάζονται βοήθεια να έρθουν και θα τους στηρίξουμε όσοι μπορούμε.

Αν είναι να έρθουν «τρομοκράτες» όπως αναφέρει ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουζάλας, να βγουν πρώτοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας και να δηλώσουν την αντίθεση τους.

Τώρα επειδή ζούμε στην Ελλάδα και δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση από αυτές που πέρασαν, κανείς δεν ξέρει ποιοι και πόσοι θα έρθουν στην περιοχή μας αν τελικά αποφασιστεί αυτό.



Ποιος μπορεί να διασφαλίσει για πόσο χρονικό διάστημα θα μείνουν οι πρόσφυγες στην περιοχή μας;
Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι ανάμεσα τους δεν θα υπάρχουν και τρομοκράτες;
Ποιος μπορεί να πει ότι χρήματα θα υπάρχουν για την φιλοξενία των προσφύγων και ότι κάποια στιγμή δεν θα τους παρατήσουν στην τύχη τους και το μπαλάκι θα πέσει στις τοπικές κοινωνίες;

Πολλά τα ερωτήματα, καμία ξεκάθαρη απάντηση, από μια κυβέρνηση που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε αυτά που μας έχει δείξει μέχρι τώρα.