Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


 Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες  
Παρά το γεγονός οτι στη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας με τη Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. και υποσχέθηκε ότι  θα εφαρμοστούν οι δύο εγκύκλιοι, ο δήμος  εξακολουθεί  να  περιφρονεί τους εργαζόμενους.  Δίνει 8 ημέρες άδεια και όχι  10, ενώ δεν καταβάλλει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και ότι άλλο προβλέπει ο νόμος, πχ γάλα, ρούχα, παπούτσια, κλπ., στους εργαζόμενους της καθαριότητας.


Η  αλαζονεία των δήμων γεννά αγανάκτηση και πολλά ερωτηματικά στους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Αλήθεια, οι δήμοι και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων  με αυτή τη συμπεριφορά τους θέλουν να αποδείξουν οτι είναι υπάκουα παιδιά και καλοί μαθητές της κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και, γράφουν τους εργαζόμενους στα παλιά τους  υποδήματα; Γιατί αρνούνται να δώσουν 10 ημέρες άδεια και το ανθυγιεινό  επίδομα;  Το επίδομα των 150 ευρώ οι εργαζόμενοι το δικαιούνται και το έχουν απόλυτη ανάγκη οι οικογένειες τους. Προφανώς ο  δήμος Κατερίνης, άλλα και οι άλλοι  δήμοι της Πιερίας  θέλουν εργαζόμενους  ωφέλιμους, λάστιχο,  χωρίς δικαιώματα,  να  δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί  και να  μη καταβάλλονται ακόμα και αυτά που δικαιούνται!
Ξεχνάτε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα  κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι εργαζόμενοι σε  νευραλγικά  πόστα των δήμων. Πόστα όπως είναι η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, η ΔΕΥΑΚ, το πράσινο, κλπ.  Κρατούν την πόλη όρθια, ενώ εσείς στην πλάτη τους κάνετε το πολιτικό σας  προφίλ!  Να είστε  σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι  δεν  θα υποκύπτουν, δεν θα σκύβουν  για πάντα το κεφάλι  απέναντι στην τρομοκρατία, το ρουσφέτι, το διαίρει και βασίλευε  για να επιβεβαιώνει το πολιτικό σας σύστημα.  Σιγά  σιγά  σηκώνουν κεφάλι, οργανώνονται, συντονίζουν τον αγώνα τους και θα μας  βρίσκετε κάθε μέρα  μπροστά σας,  μέχρι να ικανοποιηθούν  όλα τα αιτήματα μας.  Θα  πάρετε την απάντηση αργά ή γρήγορα από τους  εργαζόμενους, εσείς, οι κυβερνήσεις σας και η Ε.Ε., που με τις  πολιτικές σας υπηρετείτε τους εκμεταλλευτές μας!
Διεκδικούμε:
•        Να δοθούν οι άδειες.
•        Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
•        Tο γάλα, τα γάντια, τις φόρμες, τα παπούτσια
•        Δωρεάν εξετάσεις
•        Επέκταση  τρεις μήνες των συμβάσεων για να έχουμε το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας
•        Να εφαρμοστεί η Ε.Σ.Σ.Ε. με βάση το 751
•        Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
•        Να σταματήσει  η τρομοκρατία και το ρουσφέτι από τους μηχανισμούς  των  δήμων
Όλοι  τη Δευτέρα 21/12 στις 7μμ στην αίθουσα  συνεδριάσεων του δήμου
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ