Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ- ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: ΠΕΙΡΑΙΑ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ /ΣΤΡΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ. 
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ : ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. 

  Προς τους
Εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων,


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΙΘΟΥΣΩΝ !!!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-  ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ !!!

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατεδαφίζει τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μειώνει κατά 10% τις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολείων πράγμα που σημαίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 200-300 ευρώ το μήνα.
Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει ενώ εξακολουθούν να οφείλονται δεδουλευμένα από την περσινή ακόμα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε απλήρωτοι και να οφείλονται μισθοί έως και 4 μηνών. ..
Οι Αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στις 15 Ιουνίου και στις 9 του Δεκέμβρη  με πρωτοβουλία τις  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών του κλάδου απέδειξαν ότι  μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
Επέβαλαν την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενών του κλάδου με την  γνωμοδότηση του Σ.Τ.Ε και της εγκυκλίου του υπουργείου παιδείας που ζητούσε να συναφθούν συμβάσεις με τους μέχρι τώρα εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.   Αυτή η απόφαση ήταν πολύ σημαντική για να δουλέψουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου αφού αντίστοιχη απόφαση δεν υπήρξε τα τελευταία 4 χρόνια.
Η απεργία στις 15 Ιούνη και 9 Δεκεμβρίου  έδωσαν πνοή και προοπτική στον αγώνα και τις διεκδικήσεις τον καθαριστριών του κλάδου που είχαν ξεχαστεί εδώ και χρόνια.  Έθεσε ξεκάθαρα την μόνη ρεαλιστική διεκδίκηση που απαντάει τόσο στις εργασιακές μας ανάγκες όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων που είναι:
       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών. 
       Πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Την ίδια ώρα η πλειοψηφία τις ΟΙΥΕ και κάποιοι άλλοι συζητούσαν με την κυβέρνηση για τα «κριτήρια» της μονιμοποίησης, είτε μέσω ΑΣΕΠ, είτε με «αυξημένη» μοριοδότηση, μονιμοποίηση που αν ερχόταν θα αφορούσε μόνο ένα τμήμα  εργαζομένων και όχι το σύνολο των 8.500 συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων.
Ξέρουμε πολύ καλά πως κάθε φορά που οι κυβερνήσεις βάζουν κριτήρια και όρους για την μονιμοποίηση εργαζομένων το κάνουν για να διαιωνίζεται το αίσχος αυτών των εργολαβικών συμβάσεων.

Ο αγώνας των καθαριστριών αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους- ενώσεις γονέων, τους εργαζόμενους στους δήμους.
Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως τους αξίζει για την δουλειά που κάνουν.   Όχι με ψίχουλα!
                                     Διεκδικούμε !

       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.
       Καμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας
       Καμία απόλυση εργαζομένου.  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
       Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
       Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια ,κ.α), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι  από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
       Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.
       Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους  εργαζόμενους στον κλάδο.
       Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
       Καμία κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να καθαρίζει τους περιβάλλοντες  χώρους στα σχολεία χωρίς
     πληρωμή.

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ  Ν.  ΠΙΕΡΙΑΣ