Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Σε καιρούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στο βιος και στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω», για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.


Η «αλληλεγγύη για όλους» είναι μία ανοιχτή συλλογικότητα σε καθέναν και καθεμία που εμπνέεται από το τρίπτυχο αλληλεγγύη – αντίσταση – αυτοοργάνωση, δεν επιδιώκει ούτε να εκφράσει ούτε να εκπροσωπήσει τον πολύμορφο κόσμο, τις δομές και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά να αποτελέσει έναν πανελλαδικό κόμβο διευκόλυνσης της συνάντησης τους.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας στο πλαίσιο αυτό οργανώνει την Κυριακή 13 Δεκ. 2015 από της 9 το πρωί στα γραφεία του στον Άγιο Σπυρίδωνα την συγκέντρωση ειδών ένδυσης , φάρμακα, τρόφιμα καθώς παιδικά και λογοτεχνικά βιβλία προκειμένου να δοθούν στο ίδρυμα Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αλληλεγγύη το ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ!.