Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κληρικών, των τοπικών αρχόντων και των ευσεβών χριστιανών της πόλεως της Κατερίνης, εορτάσθηκε η Σύλληψις της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Κατερίνης.


Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.
Τον θ. λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Χαρτοματζίδης, εφημέριος της Ιεράς Μονής Βλατάδων, ο οποίος και μίλησε για την προσευχή και την καρτερία της Αγίας Άννης, που αποτελεί πρότυπο για όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν το μεγάλο θαύμα της φανερώσεως του θείου θελήματος και της θαυμαστής αποκαλύψεως του Θεού στις καρδιές τους.
Την κυριώνυμη ημέρα,Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντοες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του γεγονότος της συλλήψεως της Αγίας Άννης, που αποτέλεσε προανάκρουσμα του μυστηρίου της Θείας Ενανθρωπίσεως για σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.