Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ


Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λόφου.
Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου έγινε με την ευκαιρία μίας νέας ποιμαντικής πρωτοβουλίας, που αφορά τους νέους της κωμοπόλεως, με τη διοργάνωση μηνιαίων Συνάξεων για μαθητές λυκείου, απόφοιτους και φοιτητές, νέους αγρότες και νέα ζευγάρια.


Οι Συνάξεις διοργανώνονται ένα Σαββατόβραδο το μήνα με ομιλητή τον τον Μητροπολίτη ή ομιλητές που ο ίδιος προσκαλεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Ήδη πραγματοποιήθηκαν τρεις Συνάξεις Νέων από την αρχή του εκκλησιαστικού έτους.
Σε αυτές συμμετείχαν περί τους 60 νέους, με την παρουσία του εφημερίου π. Νικολάου Φωτίου. Να σημειωθεί στη διοργάνωση των Συνάξεων Νέων Λόφου συμμετέχει και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος.


Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χειροθέτησε διακονητή τον 4ετή φοιτητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Αθανάσιο Σάββα, ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρετεί ως ιερόπαιδας της Ενορίας. Ο ίδιος εφέτος αναδείχθηκε σε Αρχηγό της Σχολής, που σημαίνει ότι κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των συμφοιτητών του τόσο στις ακαδημαϊκές επιδόσεις. όσο και στην στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον εύελπη για την υψηλή διάκριση, τονίζοντας ότι οι αγώνες και οι προσπάθειες πάντοτε δικαιώνονται. Συνεχάρη, επίσης, τους γονείς και όλη την τοπική κοινότητα, για την οικονομική, ηθική και κοινωνική στήριξη που παρείχαν στον φοιτητή κατά τη διάρκεια των σπουδών του.