Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Οι ώρες στην Φυσική (!) κύριε Πρόεδρε, είναι λίγες;;; (Εξαιρετικά αφιερωμένο στον "κύριο" Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πιερίας)


Κύριε πρόεδρε, αλλάζοντας μόνο μερικές λέξεις του κειμένου – καταγγελίας σας το …νόημα για την παιδεία, που τόσα χρόνια ¨υπηρετείτε¨ παραμένει το ίδιο.
Επειδή συνεχίζετε και μάλλον εκλάβατε την υπομονή ως αδυναμία, σας το επιστρέφουμε…





Οι ώρες της Φυσικής στο σχολείο είναι πολύ λίγες. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις (όχι σε όλες) το «μάθημα» της Φυσικής δε γίνεται σωστά, αφού κάποιοι φυσικοί μοιράζουν τις ώρες τους ανάμεσα στο σχολείο, το φροντιστήριο και τα «ιδιαίτερα» στους ίδιους τους μαθητές τους, όσο για τους υπόλοιπους, τους αφήνουν να «μορφωθούν» μόνοι τους. Ακόμα χειρότερα κάποιοι άλλοι, απλώς παίρνουν απουσίες και αφήνουν τους μαθητές να ασχοληθούν με ό,τι θέλουν και συνήθως χωρίς καμία επίβλεψη.

 Όπως είναι φανερό οι επιδόσεις των μαθητών στο μάθημα της φυσικής, δεν έχουν σχέση με την προετοιμασία τους στο σχολείο, αλλά με την παρακολούθησή τους σε φροντιστήρια και «ιδιαίτερα». Έτσι και η επιτυχία στη φυσική, των υποψήφιων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν αποτελεί στην ουσία επιβράβευση της «καλής» δουλειάς που γίνεται μέσα στο σχολείο.

Αν κριθεί σκόπιμο, ότι το ελληνικό σχολείο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει με τη σημερινή μορφή, όπου η προετοιμασία των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ουσιαστικά δεν αποτελεί μέρος της ενδοσχολικής εκπαιδευτικής διαδικασίας και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών το χρησιμοποιούν ως «συγκοινωνούν δοχείο» για το απογευματινό τους χρυσοφόρο πάρεργο, τότε οι αρμοδιότητες των όποιων αιρετών αντιπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα πρέπει να έχουν ως πρωταρχικό και μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών και ευκαιριών στο ελληνικό σχολείο, τόσο για τους μαθητές, όσο για τους εκπαιδευτικούς και βεβαίως για τους γονείς, που υποχρεούνται σε οικονομική αφαίμαξη, για το καλύτερο μέλλον των παιδιών τους.

Η αλόγιστη κατασυκοφάντηση αδελφού κλάδου, σχετικά με τους μαθητικούς σχολικούς αγώνες και το έργο των γυμναστών, που χαρακτηρίζεται από ανακρίβειες, αναλήθειες και μονοδιάστατη ενημέρωση -και μάλιστα από εκλεγμένο μέλος της πιερικής εκπαιδευτικής κοινότητας- δε βοηθά κανέναν, δημιουργεί έριδες και εύλογες αντιπαλότητες, που στην τελική στρέφουν, δικαιολογημένα, την κοινωνία εναντίον ΟΛΩΝ!!!

               ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ